Xavier Faura presenta programa i candidatura en un multitudinari acte al Museu de Tortosa

El candidat d'ERC-Tortosa Sí assegura que vol fer de la capital del Baix Ebre una «una ciutat dinàmica i respectuosa amb el medi ambient»

Acte de presentació de la llista de ERC-Tortosa Sí
Acte de presentació de la llista de ERC-Tortosa Sí | Cedida
Redacció
09 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:01h
ERC-Tortosa Sí va presentar este dimecres al vespre la candidatura amb què concorre a les eleccions municipals del 26 de maig i el programa electoral en un acte públic al pati del Museu de Tortosa. Un espai que simbolitza una part del programa dels republicans, ja que està emplaçat al nucli antic i a la vora del riu Ebre. “Obrir Tortosa al riu, actuar sobre el nucli antic i dinamitzar la ciutat són actuacions imprescindibles”, va dir el candidat a l’alcaldia per ERC-Tortosa Sí, Xavier Faura.

Més de 500 persones van assistir a la presentació del programa d’ERC-Tortosa Sí. Una presentació que que es va dur a terme en un ambient distès al pati del Museu de Tortosa i on l’alcaldable Xavier Faura va mantenir un diàleg amb altres membres de la candidatura per tal d’exposar els eixos del seu programa electoral. El benestar social, la dinamització econòmica, la mobilitat i, de forma transversal, un canvi en la manera de fer política són els eixos del programa republicà. “El nostre programa és molt ambiciós, volem fer de Tortosa una ciutat dinàmica, respectuosa amb el medi ambient i orientada a les persones. Així serà la Tortosa Republicana”, va dir Faura.

Mitjançant una conversa amb Josep Rima i Pau Galiana, números 3 i 5 de la candidatura respectivament, Faura va exposar les propostes per recuperar i potenciar com un actiu turístic les muralles, així com les actuacions que plantegen per obrir la ciutat al riu i millorar la mobilitat.

Pel que fa a les propostes en matèria d’educació i salut, l’alcaldable les va explicar a través d’un diàleg amb Pilar Caballé i Mar Lleixà, que ocupen el número 4 i 6 de la llista respectivament. I finalment, el candidat a l’alcaldia va conversar amb Maria Jesús Viña, la número 2 de la candidatura, sobre polítiques de transparència.

Durant l'acte es van projectar vídeos de suport a la candidatura d’ERC-Tortosa Sí del vicepresident del govern, Pere Aragonès; l’alcaldable de Barcelona, Ernest Maragall; la consellera de Justícia, Ester Capella i la consellera de Salut, Alba Vergés, entre altres.