Agricultura inicia els tràmits per posar en servei les dos primeres zones de reg del canal Xerta-Sénia

El nou plantejament preveu obres només allà on hi ha prou adhesions al projecte de regadiu

Imatge d'arxiu del canal Xerta-Sénia.
Imatge d'arxiu del canal Xerta-Sénia. | S.B.
Redacció
06 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:53h
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), a través d’Infraestructrues.cat, ha publicat la licitació del contracte de serveis per a la redacció del projecte constructiu del regadiu Xerta-Sénia. Concretament, per a l’adequació de les obres singulars dels trams 2 i 3 del canal i xarxa de reg de les zones 2 i 3. L’import de licitació del projecte és de 253.483 euros i el termini de presentació de les ofertes s’acabarà el 20 de maig. Segons el Departament, amb esta licitació es donarà resposta a les demandes dels agricultors, de les Cooperatives i de la Comunitat de Regants, que durant este últim any han estat treballant en la recollida de signatures d’adhesions al projecte de regadiu.

En este procés de recollida de signatures s’han pogut identificar dos zones que s’han denominat Zona 2 i 3, on l’adhesió té suficient entitat per poder redactar els projectes necessaris per poder executar les obres de reg en este àmbit. Este nou plantejament del projecte, que preveu realitzar obres només en les zones on hi ha l’adhesió suficient perquè siga viable la posada en regadiu, ha fet que s’haja hagut de replantejar el disseny inicial del projecte de regadiu, adaptant-lo a les demandes del regants.

Les zones on es desenvoluparà el projecte constructiu tenen una superfície agrícola, segons la DUN, de 3.264,79 hectàrees i abasten parcel·les dels municipis de Santa Bàrbara, la Galera, Mas de Barberans i Roquetes.