El programa d'Endesa Educa visitarà les escoles

El taller itinerant «Granja escola», dirigit a xiquets i xiquetes de tercer i quart de primària, té la finalitat d’ensenyar a estalviar energia

ES/Redacció
10 de febrer del 2014
L'activitat està dirigida a nens i nenes de tercer i quart de primària. Foto: aguaita.cat

El programa educatiu Endesa Educa recorrerà una cinquantena d’escoles de Primària d’arreu de Catalunya amb el taller itinerant «Granja escola», dirigit a xiquets i xiquetes de tercer i quart de primària. A les Terres de l'Ebre l'escoles que durà a terme el taller serà l’escola Raval de Cristo-SER Mont Caro.

Endesa du a terme esta iniciativa als centres educatius amb la finalitat d’ensenyar a estalviar energia als alumnes de 3r i 4t per tal que des de ben petits aprenguin l’ús eficient i racional de l’electricitat. Amb el taller els infants aprenen com es poden emprar les energies renovables a través d’elements quotidians com una cuina i una dutxa solars o a través d’un aerogenerador. A més, l’educador que dirigeix la jornada proposa també un conjunt d’exercicis per comprovar els conceptes adquirits a l’aula.

La iniciativa d’Endesa Educa va nàixer a Catalunya el 1994 amb una oferta permanent d’activitats didàctiques on s’inclouen visites dirigides a l’edifici de Barcelona i a instal·lacions, com per exemple, la Central Tèrmica de Cicle Combinat de Besòs, al Centre de Control i al Centre d’Informació de la Central Nuclear d’Ascó, a més d’oferir tallers per a secundària a les escoles. El taller «Granja Energia» va començar a Barcelona ciutat i al final d’aquest curs acadèmic hi hauran participat aproximadament 35.000 alumnes amb més de 1.400 activitats.