Adif licita treballs de renovació de les vies a l'estació de Tortosa per més de 500 mil euros

Es canviaran carrils, travesses, balast i canvis d'agulla amb un pressupost de licitació de 586 mil euros

Imatge d'arxiu de l'estació de Tortosa, on es faran els treballs de renovació.
Imatge d'arxiu de l'estació de Tortosa, on es faran els treballs de renovació. | S.B.
Redacció
03 de maig del 2019
Actualitzat a les 15:24h
Adif ha licitat un contracte d'obres per a la modernització de les vies de l'estació de Tortosa, amb un pressupost de 586.838,81 euros (IVA inclòs).

Esta actuació es concentrarà en les cinc vies d'encreuament u d'apartat d'esta estació per la qual circulen els serveis de la línia R16 de Rodalies (Barcelona França-Tortosa). Els treballs permetran millorar els seus nivells de seguretat, fiabilitat i eficàcia per garantir una adequada prestació de l'explotació ferroviària per als trànsits de viatgers i mercaderies.

Les operacions comprenen la instal·lació de carril de 54 kg, la col·locació de travesses polivalents, la renovació total de la capa de balast, l'adequació dels desviaments o canvis d'agulla i la instal·lació de quatre aparells de dilatació.

A més, es rehabilitaran les connexions elèctriques, es construiran noves talperes de formigó i es col·locaran noves canonades del sistema de drenatge per millorar les condicions d'evacuació de l'aigua de la plataforma.

La realització dels treballs, amb un termini d'execució estimat de tres mesos, es planificarà amb l'objectiu de reduir en la mesura de la possible les afeccions al trànsit ferroviari, segons informa Adif.