L’Ampolla repartirà diumenge 2.500 quilos d’ostres en la Diada de l’Ostra del Delta

Diada de l'ostra del Delta al port pesquer de l'Ampolla, en una imatge d'arxiu.
Diada de l'ostra del Delta al port pesquer de l'Ampolla, en una imatge d'arxiu. | S.B.
Redacció
02 de maig del 2019
Actualitzat a les 15:16h
L’Ampolla celebrarà el diumenge 5 de maig la XXIX Diada de l’Ostra del Delta, un certamen que s’ha convertit en un referent turístic i gastronòmic a les comarques de l’Ebre i a arreu del país. L’organització calcula distribuir enguany uns 2.500 quilos d’ostres del Delta entre el públic que acudisca al port pesquer de l’Ampolla, on l’any passat van gaudir de la jornada més de 3.000 persones.

A les 11 hores, els restaurants adherits a les jornades gastronòmiques presentaran un plat d’ostra cuinada, el qual serà valorat per un jurat que escollirà la més saborosa. Enguany els membres del jurat són: Agata Alberto (dinamitzadora gastronòmica i guanyadora dos vegades en els últims 4 anys del Premi Comerç Mercats de Barcelona); Lourdes López (periodista digital); Rafel Múria, xef del restaurant Quatre Molins i de la marca de mel de luxe artMuria.com.

A les 11.45 hi haurà un show cooking on es podrà veure com es cuinen dos plats d’ostra, els quals també es podran degustar.

A les 12 començarà la Mostra de Cuina de l’Ostra del Deta. Restauradors de la localitat oferiran una mostra de plats cuinats amb ostres del Delta: els visitants podran observar diversos plats elaborats amb ostres cuinades en estils innovadors.
Entre les 12 i les 13.30 hores es farà la degustació de 2.500 quilos d’ostres del Delta, acompanyades de cava, a la llotja del port pesquer de l’Ampolla, amb actuació de música en viu.

La Diada de l’Ostra és l’acte d’inici de les XXIX Jornades Gastronòmiques de l’Ampolla, que tindran lloc entre el 4 i el 19 de maig. Els restaurants participants en les XXIX Jornades Gastronòmiques són Bama Restaurant Beachclub, Botavara, Can Piñana, Casa David, Casa Llambrich.Juani, Club Nàutic-Casa Montero, La Barraca, La Roca Plana, Lo Goleró, Nova Devimar, Perales, Rafa, Restaurant del Mar-Flamingo, Rodamar, Sol i Taperia Lo Típic.

L'Ampolla, cuina de l'ostra tot l'any
Continuant en la línia dels darrers anys, es pot gaudir de la cuina de l’ostra a l’Ampolla al llarg de tot l’any, com una opció per conèixer amb més profunditat el ventall de sabors que ens pot oferir este producte. A més d’ostra del Delta crua amb un rajolí de llimona, es poden gaudir de plats tan saborosos com ostra del Delta amb crema d’escamarlà, tempura d’ostra amb verduretes, ostra del Delta "potxada" al cava, ostres amb tempura de xarrup de sake Kensho, entre d'altres. Aquest projecte va sorgir a partir de l’elaboració d’un discurs per part de la Fundació Alicia, que es va concretar en sessions de treball per tal de, tots junts, desenvolupar accions específiques de promoció de l’ostra del Delta i la seva cuina.