Els pobles ebrencs on Vox ha tret més vots que el PP

En alguns municipis la formació de l'ultradreta ha obtingut diversos centenars de suports

Santiago Abascal, celebrant la irrupció al congrés espanyol.
Santiago Abascal, celebrant la irrupció al congrés espanyol. | EP
Redacció
30 d'abril del 2019
Actualitzat a la 13:49h
En la gran majoria de casos són pocs vots, però són significatius. La ultradreta representada per Vox no ha obtingut representació a la demarcació de Tarragona, de fet, només ha obtingut un escó per Barcelona, però al conjunt de les Terres de l’Ebre ha aconseguit 2.797 vots, una mica més de la meitat que els obtinguts pel PP (4.270). En bona part dels municipis es tracta de poques desenes de vots, que en alguns casos, han arribat a superar fins i tot les paperetes obtingudes pel PP.

Es tracta, en primer lloc, d’Alfara de Carles (Baix Ebre) on Vox ha aconseguit 21 vots (el 10,5% del total), per 13 del PP (6,5%). A Vinebre (Ribera d’Ebre) el partit de l’ultradreta va comptar amb un total de 9 paperetes, per 4 del PP. Continuant a la Ribera d’Ebre, a la Torre de l’Espanyol Vox va ser votat per 8 persones (2,25% del total), per 4 del PP i per últim, a Rasquera, Vox i PP empaten a 3 vots.

En totes estes poblacions, amb un gruix de vots de dreta molt petit, el transvasament entre VOX i PP ha fet que s’acaben produïnt, seguramentm esta circumstància.

Ara bé, és en poblacions més grans, on tradicionalment la dreta té una bossa de vots més significativa, on s’han arribat a recollir, fins i tot, diversos centenars de vots cap a l’ultradreta. És el cas de Tortosa, on els vots cap a vots han estat 519 (3,12%), o Amposta, on n’hi ha 300 (2,85%) o els 162 de laRàpita (2,09%). Crida l’atenció el cas de la Sénia on Vox ha aconseguit gairebé el 6% de les paperetes (181 vots).