MAPES ERC tenyeix de groc 48 dels 52 pobles ebrencs

Consulta quina és la primera força de cada població i la implantació territorial dels quatre partits més votats

Roger Tugas / Sofia Cabanes
29 d'abril del 2019
Actualitzat a les 9:52h
Mapa amb la força més votada de cada municipi.
Mapa amb la força més votada de cada municipi.
ERC ha aconseguit guanyar les eleccions, a Catalunya, però ho ha fet, a més, amb una implantació territorial molt àmplia. Amb el 98,75% escrutat, els republicans eren la primera força a 749 municipis, seguits per JxCat, que s'havien imposat a 107 localitats i el PSC, a 89. Finalment, Cs ha aconseguit guanyar en dos municipis, Vilamalla (Alt Empordà) i Arres (Vall d'Aran).

A les Terres de l'Ebre la victòria ha estat incontestable. Els republicans s'han imposat en 48 dels 52 pobles ebrencs. Només el PSC ha aconseguit ser primera força en tres dels seus feus irreductibles, Mas de Barberans i Sant Jaume d'Enveja (Montsià) i Tivenys (Baix Ebre). JxCat ha sigut la força més votada a Arnes (Terra Alta).
 

A nivell comarcal, ERC ha aconseguit ser la primera força a 35 demarcacions. Tan sols el PSC ha pogut guanyar en algunes, en concret, a set, les costaneres entre Barcelona i Tarragona, a més del Vallès Occidental i la Vall d'Aran. JxCat no ha estat el partit més votat a cap comarca, malgrat que normalment aconseguia ser-ho a moltes.



La implantació territorial dels quatre partits més votats (ERC, PSC, En Comú Podem i JxCat és la següent):