A punt el jurat del Certamen Internacional de Bandes de Música de la Sénia

Els encarregats d'escollir l'agrupació guanyadora seran el director valencià Miquel Rodrigo, el compositor holandès Eduard de Boer i el català Xavier Pagès

Xavier Pagès, un dels membres del jurat del Certamen Internacional de Bandes de la Sénia.
Xavier Pagès, un dels membres del jurat del Certamen Internacional de Bandes de la Sénia. | Cedida
Redacció
05 d'abril del 2019
Actualitzat a les 18:30h
Ja hi ha nom per a les tres persones que tindran l'última paraula del premi XIII Certamen Internacional de Bandes de Música 'Vila de la Sénia' que se celebrarà el 14 d'abril. Es tracta de tres músics, directors, compositors i professors amb una destacada carrera professional nacional i internacional: Miquel Rodrigo, Eduard de Boer i Xavier Pagès.

Miquel Rodrigo és un director valencià amb una dilatada carrera internacional al capdavant de destacades formacions d'Holanda i Colònia. Rodrigo també ha desenvolupat una intensa tasca com a pedagog en prestigiosos centres com el Centre Superior de Música del País Basc "Musikene" o la "Zuyd University Conservatorium Maastricht" als Països Baixos. Director associat de la Banda Reial de les Forces Aèries d'Holanda des de 1995, és també Catedràtic de Direcció d'Orquestra i Màster de Música de Conjunt al Conservatori Superior de Música d'Aragó (CSMA), on és cap del Departament d'Estudis Orquestrals i titular de les seves agrupacions simfòniques.

El segon membre del jurat és el compositor holandès, Eduard de Boer. Amb una formació impecable, De Boer va treballar uns anys com a pianista independent per a les orquestres i el cor de la ràdio holandesa. Després, va decidir dedicar-se íntegrament a la composició, sota el cognom Alexander Comitas. Entre altres reconeixements, De Boer ha rebut el premi holandès BUMA Brass per a música de vent, i el primer premi del concurs de composició Peter and the Wolf per a música infantil. De Boer també imparteix cursos i conferències sobre composició a tot Europa i ensenya fonaments bàsics de composició al Centre Leopold Mozart de la Universitat d'Augsburg.

El tercer membre del jurat és el català Xavier Pagès. Ha estudiat piano, composició i direcció d'orquestra a Barcelona i Viena, i ha col·laborat amb músics com Edmon Colomer, Joan Guinjoan, Salvador Mas, Josep Pons, i Antoni Ros Marbà. Pagès també ha estat guardonat en el 10è Concurs Internacional de Composició Musical Andrés Gaos, el 17è Concurs Internacional de Composició Musical Ciutat de Tarragona i el Concurs Mirabent Magrans, entre d'altres. Pagès ha dirigit formacions com l'Orquesta Ciudad de Granada, l'Orquesta Sinfónica Sinaloa de las Artes mexicana, la Thüringen Philharmonie d'Alemanya i, entre d'altres, ha estat director titular de la Cobla Sant Jordi. Actualment, és director del Barcelona Modern Ensemble i professor de composició i direcció al Conservatori Superior de Música del Liceu.

El Certamen Internacional de Bandes de Música 'Vila de la Sénia', està obert a bandes no professionals d'arreu del món amb un màxim de 100 músics. En esta tretzena convocatòria hi participaran dos formacions en la Secció Segona que està dotada amb 4.000 euros de premi: la Societat Escola Musical Santa Cecília de l'Olleria de València i la Banda de Música Sementeira de Cambre de A Coruña.