Junts per Catalunya presenta a Tortosa les candidatures per a les eleccions al Congrés i al Senat

Ferran Bel, el número 2 al Congrés, ha destacat que l'absència del cap de llista per Tarragona, Josep Rull, "és una distorsió democràtica en este procés electoral”

Presentació de les candidatures, a l'embarcador de Tortosa.
Presentació de les candidatures, a l'embarcador de Tortosa. | Cedida
Redacció
04 d'abril del 2019
Actualitzat a les 18:57h
L’embarcador de Tortosa ha estat el lloc escollit per a la presentació de les candidatures de Junts per Catalunya per a les eleccions al Congrés i al Senat del proper 28 d’abril. Una candidatura que, en el cas del Congrés, ve marcada per l’absència del cap de llista per Tarragona, Josep Rull, el qual a hores d’ara es troba en condició de pres polític a Soto del Real.

Ferran Bel, el número 2 de la llista, ha destacat que “la seua absència és una distorsió democràtica en este procés electoral” i ha afegit que “en tot cas, esta situació ens motiva encara més per seguir treballant amb fermesa i amb la voluntat de fer arribar la seua veu als diferents municipis i comarques de la demarcació de Tarragona”.

En el marc de la presentació, Bel ha subratllat que “l’autèntic vot útil en clau catalana i en la defensa dels interessos de les Terres de l’Ebre és el de Junts per Catalunya”. De fet, Bel ha posat en valor la tasca realitzada durant estos anys al Congrés i al Senat i ha detallat que “volem seguir treballant per reivindicar les millores imprescindibles per al desenvolupament social i econòmic del nostre territori, i per aquelles problemàtiques que ocupen i preocupen als veïns i veïnes de les Terres de l’Ebre”.

“Exemples d’estes millores, reivindicades històricament, són les infraestructures viàries i ferroviàries, posant èmfasi amb el Corredor Mediterrani, la defensa del cabal ambiental del riu Ebre, la descontaminació de Flix i la lluita contra la regressió del Delta de l’Ebre”, afirma Junts per Catalunya en una nota de premsa.

Per la seua part, el cap de llista pel Senat, Hèctor López Bofill, ha destacat que “ens presentem a les eleccions per anar a Madrid a fer política, per treballar per la prosperitat i el benestar de la nostra demarcació. Tot sense oblidar-nos de l’excepcionalitat del moment i el nostre front comú en contra de l’aplicació del 155”.

Més enllà de les qüestions programàtiques, que es donaran a conèixer en breu, l’acte a l’embarcador de Tortosa ha servit per a presentar les persones que formen part de les candidatures al Congrés i al Senat. Bel ha destacat “la transversalitat del grup que integra les llistes de Junts per Catalunya amb un equip que representa i recull sensibilitats territorials i ideològiques de les Terres de l’Ebre, el Baix Penedès i el Camp de Tarragona”.

Així doncs, i seguit de Ferran Bel, les següents places de la candidatura les ocupen Aurora Masip, Montserrat Vilella, Esther Flaucher i Jordi Malrès. També, com a suplents, la llista es completa amb Bàrbara Flores, Marc Vinya, Ferran Bladé, Teresa Moya, Anna Magrinyà i Joaquim Miralles.

Finalment, en el cas del Senat, seguit de Hèctor López Bofill, la llista es concreta amb Assumpció Castellví i Jordi Sendra.