La Ràpita tracta el valor del consum del peix en el primer Fòrum de Pesca Dieta Mediterrània

El fòrum, impulsat per l'OPP de la Ràpita i la Confraria de Pescadors, amb el suport de l'Ajuntament i la Fundació Dieta Mediterrània, tindrà lloc els dies 4 i 5 d'abril al Museu de la Mar de l'Ebre

Presentació del Fòrum Pesca Dieta Mediterrània, amb el secretari de la confraria de pescadors, Joan Balagué, l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós i el patró major, Eusebi Rosales.
Presentació del Fòrum Pesca Dieta Mediterrània, amb el secretari de la confraria de pescadors, Joan Balagué, l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós i el patró major, Eusebi Rosales. | Cedida
Redacció
04 d'abril del 2019
Actualitzat a les 10:37h
La Ràpita acull este dijous i divendres 4 i 5 d’abril el primer Fòrum de Pesca Dieta Mediterrània, impulsat per l’Organització de Productors Pesquers de Sant Carles de la Ràpita i la Confraria
de Pescadors Verge del Carme, amb el suport de la Fundació Dieta Mediterrània i l’Ajuntament de la
Ràpita. Serà una trobada tecnicocientífica que revisarà el paper fonamental del peix en la dieta, un aliment essencial de la nostra tradició culinària, així com els seus beneficis per a la salut. El fòrum reunirà al Museu de la Mar de l’Ebre cardiòlegs, nutricionistes, economistes, restauradors i altres experts i professionals que tractaran junts aspectes sobre la comercialització del peix i tendències de mercat, la gastronomia i el consum, i els beneficis del peix per a la salut.
 
Este Fòrum de Pesca Dieta Mediterrània ha escollit la Ràpita per dur a terme la primera edició per la
importància del sector pesquer, amb el port amb més volum de facturació de Catalunya, i també pel potent sector de la restauració, que treu el màxim valor culinari al peix. D’esta forma, la Ràpita pretén convertir-se en la capital de la dieta mediterrània amb este fòrum, donant-li una projecció internacional. “Tant la pesca com la restauració són puntals de la nostra economia però també de la nostra essència i tradició, i amb este fòrum tenim voluntat de contribuir a fer una aportació científica que ha de permetre divulgar i promocionar estos dos sectors que pivoten a l’entorn del peix”, afirma l’alcalde, Josep Caparrós.
 
“Es tracta de posar en valor el peix dins la dieta mediterrània i plasmar-ho en unes conclusions que
ampliaran la fins ara escassa literatura científica a l’entorn d’esta temàtica”, apunta, per la seua banda, el secretari de la Confraria de Pescadors, Joan Balagué.
 
A més de les taules de treball sobre comercialització i tendències de mercat, gastronomia, i beneficis
saludables del consum del peix, que es duran a terme este dijous a la tarda, divendres es dictaran dos conferències obertes al públic, a càrrec de Manuel Toharia i Elisa Roller.
 
Des de fa dècades es reconeix la dieta mediterrània com una de les més saludables, eix vertebrador de tota l’agroalimentació de qualitat, que pot arribar a constituir un valor diferenciador i animar al consum dels productes que la conformen, entre ells el peix. De fet, més enllà d’un patró alimentari, la dieta mediterrània és un estil de vida que combina ingredients de l’agricultura local, tradicional i estacional, les receptes i formes de cuinar pròpies de cada lloc, els menjars compartits, celebracions i tradicions, que units a la pràctica d’exercici físic diari beneficien la nostra salut.