Citats a declarar 12 membres de «Tabarnia Sur» per cremar una estelada a l’entrada de Tortosa

Els individus van ser identificats pels Mossos d'Esquadra mentre cremaven una bandera d'una propietat privada

Fotograma d'un dels vídeos penjats per
Fotograma d'un dels vídeos penjats per | YouTube
Redacció
02 d'abril del 2019
Actualitzat a les 17:53h
Fins a 12 individus membres de l'organització "Tabarnia Sur" estan citats a declarar demà, dimecres 3 d'abril, al Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 5 de Tortosa per cremar una estelada a l'entrada de la capital del Baix Ebre.

Els fets van succeir fa poc més de dos mesos, quan un grup d'ultra dreta va ser identificat de matinada pels Mossos d'Esquadra mentre cremaven una estelada, propietat de l'ANC, que estava penjada en un pal d'un terreny privat. Els agents van identificar a 12 persones provinents de la zona de Tarragona com a responsables de "danys a la propietat privada" i, posteriorment, l'Assemblea va presentar una denúncia pels fets. Els individus citats a declarar també van ser sorpresos retirant llaços grocs de diversos punts de Tortosa.

Així, demà a les 12.15 hores,  Joaquim Vallès, membre del secretariat nacional de l'ANC, i Pepita Boix, integrant de l'entitat, també acudiran a declarar en nom de l'Assemblea. Des de diversos col·lectius s'ha organitzat una concentració a les 11.30 del matí al carrer Nou de la Vall, davant del Jutjat de Tortosa.