El president de la Cooperativa Olivarera del Baix Ebre assegura que s'estan posant els comptes al dia

Hilari Curto admet que l'entitat pateix "tensions de tresoreria" per les irregulars collites durant les últimes campanyes

Hilari Curto, a la dreta, en una imatge d'arxiu.
Hilari Curto, a la dreta, en una imatge d'arxiu. | S.C.
Redacció
02 d'abril del 2019
Actualitzat a les 16:11h
El president de la Cooperativa Olivarera del Baix Ebre, Hilari Curto, ha assegurat que treballen juntament amb l'auditor per posar al dia els comptes de l'entitat. Així ho va transmetre també als membres de la junta rectora en una reunió este dilluns al vespre, després que fa uns dies transcendís que un dels seus membres, l'interventor de comptes Jordi Ferré, havia denunciat Curto als jutjats de Tortosa per ocultar els balanços anuals. Segons el president, que no s'ha volgut estendre en les seues declaracions abans de conèixer el contingut exacte de la denúncia, la cooperativa disposa ja dels comptes de 2016, mentre treballa per tancar els 2017 i 2018. Tot i no revelar el resultat, sí que ha admès que l'entitat pateix en estos moments "tensions de tresoreria" importants per les últimes collites irregulars i deutes que s'arrosseguen des de fa temps.

Un cop els comptes anuals a partir de l'exercici de 2016 estiguen tancats hauran de ser sotmesos a aprovació per part de l'assemblea general. Segons la denúncia de Ferré davant del jutjat número 1 de Tortosa –pendent encara de ser admesa a tràmit-, el president només ha mostrat durant estos anys els balanços de 2014 i 2015, però no els posteriors. El fet que no hagin estat presentats davant el Departament de Treball de la Generalitat ha impedit també que, des de llavors, no s'hagin pogut fer noves anotacions als comptes ni renovar els càrrecs de la junta rectora, bloquejant en part el funcionament de l'entitat.

"Ho estem solucionant", s'ha limitat a assegurar Curto sobre la situació econòmica i financera de la cooperativa, amb seu a Camarles. Segons ha abundat, la seua liquiditat està molt condicionada per les collites d'olives que, durant els últims anys, han estat força irregulars, segons ha precisat. La denúncia de Ferré argumentava que això s'hauria traduït en l'impagament de salaris als treballadors i l'acumulació d'un deute de més de 4.600 euros amb la Seguretat Social. Amb la presentació de la denúncia, l'interventor volia força també la convocatòria d'una reunió de la junta rectora, que assegura havia estat reclamant de forma infructuosa durant els últims sis mesos.