L'organització de la Figot Race es disculpa i diu que «no va ser una decisió premeditada»

L'organització de la cursa ha emès un comunicat públic després de les crítiques de diferents col·lectius

La cursa es va disputar ahir, 31 de març, a Riba-roja d'Ebre.
La cursa es va disputar ahir, 31 de març, a Riba-roja d'Ebre. | Som Riba-roja d'Ebre
Redacció
01 d'abril del 2019
Actualitzat a les 18:38h
Després que diferents participants de la Figot Race critiquessen l'entrega de premis per motius de discriminació sexista, l'organització de la cursa BTT ha emès un comunicat demanant disculpes. Des de l'organització, han volgut afirmar que "no hi ha hagut cap intencionalitat per part de l'organització en aquest desafortunat episodi i que, en cap cas, ha estat una decisió premeditada". La cursa, que es va celebrar este diumenge 31 de març a Riba-roja d'Ebre, va entregar premis als tres primers homes de cada categoria, però en el cas de les dones, només va pujar al podi la primera de cadascun dels dos circuits. Arran d'este fet, diverses participants, entre elles l'equip Orbikes o el grup de dones ciclistes Biciades, van comunicar el seu malestar amb l'organització de l'esdeveniment.

Des de l'organització de la cursa però, han dit que lamenten que "el col·lectiu de les dones participants en la 6a edició d'aquesta cursa s'hagi sentit discriminat respecte a la resta de participants i, com ja vam expressar ahir en privat, repararem el greuge que aquest fet hagi pogut ocasionar".

Però les esportistes no van ser les úniques en alçar la veu, sinó que també ho van fer des de l'Associació de Dones de Riba-roja, qui formaven part activament de l'organització. És per això que des de la Figot Race també han lamentat que el fet creés malestar entre el col·lectiu feminista local, a qui han animat a "ser part activa en l'organització per contribuir que un fet com aquest no es torni a produir mai més al nostre municipi".

"Estem a favor de la igualtat de gènere i de l'erradicació de tota mena d'actituds masclistes en la nostra societat, mantenint el nostre compromís ferm amb la promoció de l'esport i l'activitat a la natura entre el veïnat, també entre el col·lectiu femení del nostre poble", han afegit. Des de l'organització també han agraït la participació dels 115 voluntaris que han fet possible la cursa i han apuntat que "esperem que aquest desafortunat fet no enteli el treball que han fet durant mesos, especialment les darreres setmanes i dies, les persones que s'han bolcat en l'organització de la cursa".

La Figot Race ha estat enguany la primera prova de la Xallenger Terres de l'Ebre 2019, que després de visitar Riba-roja d'Ebre continuarà d'aquí a dues setmanes per la Torre de l'Espanyol (14/4), Tivissa (16/6), Benissanet (6/7), el Perelló (8/9) i la Ràpita (29/9).