L’EMD de Jesús retira l’estelada de l’encreuament de la C-12 a instàncies de la junta electoral

La denúncia havia estat presentada pel candidat del PP a l’alcaldia de Tortosa, Tonyo Vallés

Redacció
28 de març del 2019
Actualitzat a les 17:57h
L’EMD de Jesús ha retirat la bandera estelada que onejava a l’encreuament de la C-12 després que ahir dimecres la Junta Electoral de Zona fes arribar una resolució instant-li a fer-ho. El pronunciament de la junta respon a una denúncia que havia estat presentada pel candidat del Partit Popular a l’alcaldia de Tortosa, Tonyo Vallès.

En la seua resolució, la junta argumenta que “els poders públics obligats a mantenir estrictament la neutralitat política i per tant han d’abstenir-se de col·locar en edificis públics i altres llocs de titularitat pública, així com als locals electorals, símbols que puguen considerar-se partidistes i han de retitar els que s’haguessen col·locat abans de la convocatòria electoral”. Este criteri, afegix, resulta aplicable “a qualsevol símbol partidista, siguen bandeses, llaços, pancartes o qualsevol altre que permeta la seua identificació amb alguna de les candidatures concurrents a les eleccions”.

“La junta –afegix- entén que la col·locació de pancartes i llaços grocs al mobiliari públic és un acte que vulnera clarament la neutralitat de l’EM de Jesús, donat que aquests símbols exterioritzen la ideología de determinats partits polítics i persones que concorren al procés electoral, però no de la totalitat de la ciutadania”.

Davant d’això, havia instat l’alcalde pedani a retirar els símbols denunciats de la carretera C-12 “a la major brevetat possible”. Atenent a n’este requeriment, s’ha tret l’estelada.