La CUP rebutja la construcció de la torre de 14 plantes a l’entrada de Tortosa

La formació sosté que l'edifici “no respon als interessos de la ciutat, i només es justifica per un interès especulatiu”

La CUP ha valorat avui el projecte en una roda de premsa.
La CUP ha valorat avui el projecte en una roda de premsa. | Cedida
Redacció
21 de març del 2019
Actualitzat a les 21:19h
La CUP ha mostrat avui el seu rebuig a la construcció del projecte Residencial SB Porta Tortosa, que contempla aixecar a l’entrada de la ciutat un edifici de 14 plantes i 56 habitatges, presentat dilluns. L’empresa promotora, SB Immobiliària, ha iniciat ja la comercialització d’un edifici que, segons la CUP, “no respon als interessos de la ciutat, i només es justifica per un interès especulatiu”. Esta formació política sosté que Tortosa té més de 500 habitatges buits i molts més que es podrien rehabilitat per viure al nucli antic, segons exposa en un comunicat.

També critica que només 6 dels 56 habitatges previstos seran de protecció oficial, el que suposa només un 10%. “La CUP-Ae al programa electoral ja reclamava un mínim del 30% dels pisos de grans projectes immobiliaris especulatius per habitatge de protecció social i de lloguer social”, afirma, per la qual cosa demana una moratòria de llicències per a grans promocions urbanístiques si no garantixen la cessió d’un 30% dels immobles a a l’administració local per destinar-los a lloguer social.

De la torre SB, considera que “es tracta d’una promoció d’alt standing, inaccessible per a la majoria de la ciutadania que no pot pagar els 179.000€, mínim, que costaran els nous habitatges”. També apunta que el creixement cap a fora de la ciutat agreuja el problema de l’abandonament i deteriorament del nucli antic, i també desafavorix la mobilitat, el comerç de proximitat i la cohesió social.

Finalment, acaba el comunicat afirmant que “tampoc entenem que l’alcaldessa fos a la presentació del projecte i el presentés com una gran millora per la ciutat; Meritxell Roigé semblava més la promotora de la promoció que l’alcaldessa.”