Alcanar aprova un pressupost municipal de 8,5 MEUR

L'abstenció de PP i PSC afavoreix que els comptes tiren endavant | L'apartat d'inversions contempla la revisió del PGOU, la millora en eficiència energètica, la reforma del Mercat municipal i la millora de diversos carrers del municipi

Redacció
03 de febrer del 2014
L’Ajuntament d’Alcanar ha aprovat el Pressupost per a este 2014, per valor de 8.471.949,19 €, el que representa una disminució del 2,93% respecte al pressupost de l’any anterior. L’aprovació ha estat possible gràcies als vuit vots a favor del govern municipal d’ERC i l’abstenció del PSC i el PP. CiU ha votat en contra.

El regidor d’Hisenda, Miquel Sancho, explicava que els ingressos ordinaris disminuiran un 1,9 %, i les despeses ordinàries es reduiran en un 1,6 %. I destacava que “malgrat haver de crear una important partida per a les Festes Quinquennals, les despeses en béns corrents han disminuït un 0,93 %. Això posa de manifest el treball de control de la despesa que s’ha fet durant els últims anys, amb actuacions que han permès una reducció del 10 % en energia elèctrica i un 45 % en telefonia mòbil”.

L’apartat d’inversions del pressupost per al 2014 contempla actuacions com la revisió del PGOU, la millora en eficiència energètica, la reforma del Mercat municipal i la millora de diversos carrers del municipi. En aquest sentit, Sancho ha puntualitzat que “este pressupost no està tancat i que fa falta incorporar les inversions que ja estaven en marxa a l’any 2013, com ara l’acabament de les obres i mobiliari del Convent dels Josepets. La darrera reforma de la Llei de control del sector públic ens permetrà afegir més inversions com ara l’adequació urbanística de carrers, un cop tinguem feta la liquidació dels comptes del 2013”. Segons Sancho, es preveu acabar aquest exercici amb un deute viu del 51,89%, un dels més baixos dels últims anys.

Per la seua banda, el grup de CiU, assegura en una nota de premsa que va optar per no donar el seu vot favorable als pressupostos "després que l’equip de govern d’ERC rebutgés les 21 propostes aportades pels convergents, resultat de la campanya Pressupostos Participatius" que van dur a terme a Alcanar i Les Cases per recollir propostes i suggeriments dels veïns i les veïnes.

Els convergents lamenten que el govern municipal haja rebutjat estes propostes aportades per la ciutadania, "quan el pressupost contempla, només per a festes, una partida de 545.000 euros". El seu portaveu, Ivan Romeu, ha manifestat que “no considera justificable que hi haja una partida tan desorbitada per a les festes, mentre que es congela la partida destinada a Càritas (5.000 euros) i la d’agricultura, que és el principal sector econòmic del municipi". CiU proposava destinar 90.000 euros menys a la partida de festes per destinar-los a partides socials i d’ajuda al sector econòmic i empresarial.

Una altra de les propostes de CiU era rebaixar els sous dels regidors. Romeu també critica la “falta de diàleg i transparència” per part del govern, ja que va l’alcalde va mantenir reunions i contactes amb la resta de grups de l’oposició (PP i PSC), "menys amb CiU", assegura Romeu.