Cremen de forma controlada tres hectàrees de senillar a l'Encanyissada

L'operatiu s'organitza de forma periòdica per reduir l'acumulació de biomassa i facilitar el moviment de la fauna que hi habita

El GEPIF i els Agents Rurals han treballat de forma conjunta en els incendis controlats.
El GEPIF i els Agents Rurals han treballat de forma conjunta en els incendis controlats. | ACN
Redacció
27 de febrer del 2019
Actualitzat a les 19:50h
El Grup Especial de Prevenció d'Incendis Forestals (GEPIF) del Departament d'Agricultura i del Cos d'Agents Rurals han participat este dimecres en un operatiu per efectuar cremes controlades a tres hectàrees de senillar a la zona de la llacuna de l'Encanyissada, al delta de l'Ebre. L'objectiu de les cremes controlades és reduir l'acumulació de biomassa i matèria orgànica en ambients humits per facilitar el moviment de la fauna que hi habita. Les cremes, que es desenvolupen anualment el mes de febrer, i al delta de l'Ebre des del 1994, són una eina de gestió clau per regenerar ecosistemes humits i millorar els hàbitats protegits. Dirigit i coordinat pel Servei de Prevenció d'Incendis Forestals i els tècnics del parc natural del Delta de l'Ebre, han participat en l'incendi controlat una desena de persones.

Principalment s'han cremat zones ocupades pel senill, una planta que, en condicions adequades, ocupa grans extensions i desplaça les altres espècies. La seua reproducció és bàsicament vegetativa, utilitzant els rizomes per expandir-se, de manera que un nombre limitat d'individus poden ocupar una gran extensió de terreny.

Estes són les cinquenes cremes controlades que es fan enguany al delta de l'Ebre des de principis de febrer. L'any passat es van cremar de manera controlada entre 80 i 120 hectàrees en cinc zones diferents. Per tal que l'impacte sigui el mínim possible, es cremen les zones designades de forma fraccionada en quatre o cinc anys.