Les escultures d'Ignasi Blanch repassaran la història de Tortosa al passeig de les Cultures

Figures de personatges rellevants i de moments històrics de la ciutat se situaran als peus del Castell de la Suda

L'il·lustrador Ignasi Blanch al costat d'un mural amb una rèplica de les figures que farà per al passeig de les Cultures de Tortosa.
L'il·lustrador Ignasi Blanch al costat d'un mural amb una rèplica de les figures que farà per al passeig de les Cultures de Tortosa. | ACN
Redacció
26 de febrer del 2019
Actualitzat a les 18:09h
L'il·lustrador Ignasi Blanch crearà una dotzena de figures que s'instal·laran al passeig de Ronda de les Cultures, als peus del Castell de la Suda de Tortosa. Més endavant, quan l'espai estigue urbanitzat, les escultures es traslladaran al passeig del Castell. La instal·lació es farà durant els mesos d'abril o maig i tindrà un cost de 42.000 euros.

Les escultures representen emblemes que van des del riu Ebre a personalitats com el poeta Gerard Vergés, Cristòfol Despuig, la Meliosa que representa la Tortosa jueva, literats de l'etapa musulmana, i grups que representen la disputa incentivada pel Papa Benet XIII per la reconversió dels jueus. Les figures estan ​tallades en dos dimensions en acer pàtina i fan uns dos metres d'altura.