Móra d'Ebre homenatja el centenari de l'artista Julio Antonio amb la rebuda del seu mausoleu

Les despulles de l'escultor Julio Antonio ja descansen al cementiri de la seua localitat natal

L'acte de commemoriació del centenari de l'escultor, este divendres.
L'acte de commemoriació del centenari de l'escultor, este divendres. | Cedida
Redacció
18 de febrer del 2019
Actualitzat a les 18:13h
El mausoleu de l'escultor Julio Antonio, on descansen les despulles de l'escultor i la seua mare, ja és al cementiri de Móra d'Ebre. Este divendres, la ciutat morenca homenatjava la figura de l'escultor, justament el dia del centenari de la seua mort, el 15 de febrer de 1919.

'El héroe muerto', la peça que el compositor Mariano San Miguel va dedicar a Julio Antonio, interpretada per la Banda de l'Escola Municipal de Música i Dansa de Móra d'Ebre va posat el punt i final a l'acte commemoratiu, on també es va descobrir una placa en homenatge a l'artista local. Durant l'homenatge també es va presentar l'obra 'Julio Antonio, 1889-1919', a través de la qual diversos escriptors i experts en l'obra de l'artista intenten apropar el seu llegat al públic actual.

L'acte commemoratiu i la presentació del llibre formen part de les activitats impulsades pel Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona per commemorar el centenari de la mort de Julio Antonio, uns actes que es van iniciar al novembre i que seguiran al març a Madrid, on es presentarà el llibre s'homenatjarà a l'artista a la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando.

Antonio Rodríguez Hernández, conegut artísticament com a Julio Antonio, va ser un artista nascut a Móra d'Ebre i considerat el gran renovador de l'escultura a l'Estat.