Les drassanes Nicolau reprenen l'activitat després de l'incendi que va cremar les instal·lacions

L'empresa s'instal·la en una nau del moll comercial de La Ràpita i incorpora maquinària robotitzada

Els propietaris davant la nova nau, al port rapitenc.
Els propietaris davant la nova nau, al port rapitenc. | Cedida
Redacció
07 de febrer del 2019
Actualitzat a les 18:31h
L'empresa 'Astilleros Nicolau' reinicia la seua activitat vuit mesos després que un incendi cremés completament les seues instal·lacions, ubicades a la carretera del Poble Nou. La nova etapa d'estes històriques drassanes, que porten en funcionament des de principis dels anys 80, serà a l'antiga nau de la TAC, situada a la punta del moll comercial de la Ràpita.

Els responsables de les drassanes Nicolau han arribat a un acord de concessió amb Ports de la Generalitat per començar a habilitar l'equipament. La intenció de l'empresa és reprendre la plena producció abans d'un mes. Per fer-ho, la nau s'equiparà amb maquinària robotitzada pionera en la construcció naval d'embarcacions de pesca, i doblarà la plantilla per accelerar l'entrega de les embarcacions en construcció en el moment de l'incendi. Així ho ha dit Miquel Nicolau, actual propietari d'Astilleros Nicolau, qui ha exposat les dificultats que han hagut de superar per trobar unes noves instal·lacions: "No ha estat fàcil pels condicionants que tenim, tant de capacitat i alçada, com d'ubicació, perquè hem d'estar prop del mar, però finalment hem trobat un espai idoni per tornar a començar i ho fem amb tota la il·lusió i les ganes de tornar a subministrar embarcacions al mercat", ha afirmat.

Per seguir posicionada entre les empreses pioneres del sector, Astilleros Nicolau modernitzarà el seu procés productiu amb la incorporació de maquinària robotitzada que permetrà "millorar la qualitat i el preu reduint el temps de producció", ha explicat Nicolau.

Astilleros Nicolau, fundada l'1 d'octubre 1917, es dedica a la fabricació d'embarcacions de polièster reforçat amb fibra de vidre, amb una producció mitjana de 6 a 8 vaixells l'any, tant de pesca professional com d'aqüicultura, que abasteixen el mercat del litoral català i valencià, les Illes Balears i el nord d'Àfrica.