L'Institut Ramon Muntaner rep 65.000 euros de l'Obra Social "La Caixa"

La Generalitat i l'entitat bancària han renovat el suport amb l'entitat cultural ebrenca

Els representants de La Caixa, la Generalitat i l'IRMU.
Els representants de La Caixa, la Generalitat i l'IRMU. | Cedida
Redacció
05 de febrer del 2019
Actualitzat a les 18:21h
"La Caixa" i la Generalitat de Catalunya han renovat el seu suport a l'Institut Ramon Muntaner. L'entitat cultural ha rebut una aportació de 65.000 euros a través del Conveni d'Obra Social que signa anualment "la Caixa" amb el Departament de Cultura de la Generalitat, que té com a objectiu donar suport a accions de l'àmbit cultural, social, assistencial i mediambiental.

L'Institut Ramon Muntaner (IRMU) destina l'aportació a projectes globals que tenen com a objectiu arribar a l'àmbit local en el conjunt dels territoris de parla catalana. A través de la xarxa dels centres d'estudis, l'IRMU engloba entorn de 400 entitats, que fan que estos recursos es destinen a projectes com la celebració del 'Recercat. Jornada de Cultura i Recerca local dels territoris de parla catalana', o donar continuïtat a l'exposició "Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya". Una exposició molt alineada amb en l'àmbit europeu, com demostra el fet que el mes de desembre l'art de la pedra seca entrés a la llista representativa de Patrimoni Cultural immaterial de la UNESCO.

D'altra banda, estos recursos també permeten el treball conjunt de dos grans xarxes territorials: els centres d'estudis i els ateneus, multiplicant d'esta manera els beneficiaris potencials. Gràcies a aquesta aportació es convoca la Beca de recerca històrica "Terra d'Ateneus" per promoure l'estudi del món ateneístic.