La beguda Kensho Sake, premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària

L'empresa ebrenca ha destacat per les innovacions i l'ús de ferments derivats de varietats locals d'arròs

Meritxell Jardí, una de les creadores de Kensho Sake.
Meritxell Jardí, una de les creadores de Kensho Sake. | Cedida
Redacció
05 de febrer del 2019
Actualitzat a les 17:37h
L'empresa ebrenca Kensho Sake ha estat guardonada amb el premi a la Innovació Tecnològica Alimentària en la modalitat d'agroindústria, dotat de 6.000 euros. Els de l'Ampolla han destacat per la implantació d'innovacions en els processos de primera transformació i conservació del producte a l'hora de l'elaboració del sake, a més de per l'ús de ferments derivats de l'arròs amb varietats locals.

En la modalitat d'empresa agrària, la guanyadora va ser l'empresa Verdcamp Fruits SAT, de Cambrils; i el premi de la categoria de jove/a emprenedor/a innovador/a se'l va emportar Francesc Ribas, de Can Puxic, ubicat a Premià de Dalt.

Els premis PITA 2018 estan promoguts pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, volen distingir a les empreses agràries i les agroindústries que hagen incorporat innovacions que representen un nou producte, procés o gestió, orientades a millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses mitjançant la innovació.

El sake del Delta

Kensho Sake naix l'any 2015 de la mà de Meritxell i Humbert. Barrejant les passions d'ambdós, decideixen emprendre el projecte d'innovar inspirats en l'arròs del territori. Amb els coneixements d'Humbert, que durant els seus estudis al Japó va aprendre a elaborar sake, i la passió pel territori de Meritxell va sorgir el Kensho Sake, que significa "descobreix la teva naturalesa".