05
de febrer
del
2019
Actualitzat
a les
17:37h
L'empresa ebrenca Kensho Sake ha estat guardonada amb el premi a la Innovació Tecnològica Alimentària en la modalitat d'agroindústria, dotat de 6.000 euros. Els de l'Ampolla han destacat per la implantació d'innovacions en els processos de primera transformació i conservació del producte a l'hora de l'elaboració del sake, a més de per l'ús de ferments derivats de l'arròs amb varietats locals.
En la modalitat d'empresa agrària, la guanyadora va ser l'empresa Verdcamp Fruits SAT, de Cambrils; i el premi de la categoria de jove/a emprenedor/a innovador/a se'l va emportar Francesc Ribas, de Can Puxic, ubicat a Premià de Dalt.
Els premis PITA 2018 estan promoguts pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, volen distingir a les empreses agràries i les agroindústries que hagen incorporat innovacions que representen un nou producte, procés o gestió, orientades a millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses mitjançant la innovació.
El sake del Delta
Kensho Sake naix l'any 2015 de la mà de Meritxell i Humbert. Barrejant les passions d'ambdós, decideixen emprendre el projecte d'innovar inspirats en l'arròs del territori. Amb els coneixements d'Humbert, que durant els seus estudis al Japó va aprendre a elaborar sake, i la passió pel territori de Meritxell va sorgir el Kensho Sake, que significa "descobreix la teva naturalesa".
En la modalitat d'empresa agrària, la guanyadora va ser l'empresa Verdcamp Fruits SAT, de Cambrils; i el premi de la categoria de jove/a emprenedor/a innovador/a se'l va emportar Francesc Ribas, de Can Puxic, ubicat a Premià de Dalt.
Els premis PITA 2018 estan promoguts pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, volen distingir a les empreses agràries i les agroindústries que hagen incorporat innovacions que representen un nou producte, procés o gestió, orientades a millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses mitjançant la innovació.
El sake del Delta
Kensho Sake naix l'any 2015 de la mà de Meritxell i Humbert. Barrejant les passions d'ambdós, decideixen emprendre el projecte d'innovar inspirats en l'arròs del territori. Amb els coneixements d'Humbert, que durant els seus estudis al Japó va aprendre a elaborar sake, i la passió pel territori de Meritxell va sorgir el Kensho Sake, que significa "descobreix la teva naturalesa".