Movem reclama el soterrament del cablejat elèctric de Tortosa

Jordan demana que es pacte un conveni amb les empreses elèctriques perquè assumisquen part del soterrament dels cables

Alguns dels cables elèctrics penjats de les façanes de Tortosa.
Alguns dels cables elèctrics penjats de les façanes de Tortosa. | Cedida
Redacció
29 de gener del 2019
Actualitzat a les 18:43h
El partit tortosí Movem reclama a l'Ajuntament de Tortosa el soterrament del cablejat elèctric de la ciutat. Esta serà la moció que el grup progressista portarà al ple municipal del mes de febrer, on demanarà al consistori la retirada dels cables elèctrics tant de les façanes com els aeris.

Des de la formació, Jordi Jordan ha recordat que "tots els barris i pobles de la ciutat, especialment el centre i els més antics, però també Ferreries i el Temple han de conviure amb línies elèctriques i de telèfon que pengen pels carrers com si estiguéssim al tercer món". Els progressistes han volgut recordar que la majoria d'estos cables estan penjant de fanals o façanes dels edificis, fet que segons apunten, a més de generar una "mala imatge" també "són també un perill tant per la seguretat com per la salut".

Jordi Jordan ha recordat que és "una situació heretada des de fa dècades" que s'hauria de resoldre de forma global mitjançant un conveni amb les empreses responsables per a planificar una retirada progressiva. És per això que Movem Tortosa demanarà en el proper ple que l'Ajuntament de Tortosa negocie un conveni amb les empreses subministradores per fixar la quantitat econòmica que ha d'aportar cadascuna de les parts. El grup de l'oposició també sol·licitarà un calendari d'actuació per eliminar el cablejat aeri existent a la ciutat, prioritzant les zones més conflictives.

Davant futurs conflictes, des de Movem també proposen que l'Ajuntament "opte per obrir els corresponents expedients sancionadors en relació als problemes de salut i seguretat que provoca este cablejat", tot i que només en el cas que les empreses subministradores posessen obstacles per firmar este conveni.