CIU demana «solucions de consens» a ERC per crear el Consorci de Polítiques Ambientals

Redacció
24 de gener del 2014
Convergència i Unió a les Terres de l’Ebre ha respost en un comunicat a les crítiques que ERC ha dirigit esta setmana a la constitució del nou Consorci de Polítiques Ambientals, tot lamentant que els republicans “projecten la negociació públicament enlloc d’aportar solucions satisfactòries per cercar el consens” i recriminant-los que “vulguen desviar l’atenció amb temes fora de context”. Imma Juan, presidenta de CIU a les Terres de l’Ebre, ha assenyalat que “amb aquesta acció –les crítiques exposades per ERC en una roda de premsa- sembla que s’estiguen buscant excuses per no arribar a un consens condicionat per altres temàtiques. Per este motiu, Juan ha demanat “responsabilitat al grup d’ERC”.

CiU ha rebatut alguns dels arguments d’ERC destacant que “no és cert que es vulga crear un consorci addicional als existents, ja que la filosofia amb la que neix el nou ens de polítiques ambientals es basa amb què aprofite economies d’escala i que busque l’eficiència econòmica a partir de la dissolució de, com a mínim, 5 consorcis existents i la no creació d’altres possibles per a la gestió de noves temàtiques com la Reserva de la Biosfera”, apunta el comunicat.

També assegura que en el transcurs de la negociació, els representants de CIU “hem estat oberts, en tot moment, a acceptar i negociar les diferents peticions i observacions dels alcaldes, en el marc del consell d’alcaldes, i partits polítics, en el marc del debat polític generat en aquestes darreres reunions realitzades a partir de la petició expressa d’ERC”. De moment, però, “encara restem a l’espera d’aquestes propostes que, segons ERC, havien d’arribar una vegada celebrada, el dijous passat, una reunió executiva del partit”. De fet, CiU explica que, “a diferència d’ERC, el PSC ha realitzat diferents aportacions que s’han acceptat i han permès arribar a un principi d’acord al qual s’espera sumar la resta de forces polítiques en representació”. En este sentit, i segons la presidenta de CIU a les Terres de l’Ebre, Imma Juan, “quan hi ha voluntat de consens es busquen solucions concretes i no es perpetuen, sobtadament, enrocaments de posicions sense concretar alternatives que possibilitin el consens”.