Fred i neu: caiguda en picat de les temperatures esta setmana

Un primer front de pertorbacions ha portat pluja gairebé tot el país este diumenge

Nevada al Pirineu
Nevada al Pirineu | Carme Molist
NacióDigital
20 de gener del 2019
Actualitzat a les 11:23h
Després d'un dissabte de temps estable a gairebé tota Catalunya, este diumenge s'ha fet visible en el conjunt un canvi marcat de temps, que apuntarà la tendència d'esta propera setmana. Un primer front de pertorbacions ha portat pluja gairebé tot el país, amb una primera baixada de temperatures i precipitació més abundant al Pirineu i Prepirineu, on ja podria nevar a les cotes més altes, amb una acumulació de neu de fins a cinc centímetres.

La situació, però, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es complicarà de cara a dilluns amb l'arribada de vent de component nord, que portarà núvols a la cara nord pirinenca i una cota de neu que, en este sector, podria baixar fins als 600 metres. A els comarques del nord i nord-est de Catalunya es podrien arribar a acumular entre cinc i deu centímetres de neu.

Pel que fa a la resta, es preveu sol, malgrat una baixada prominent de les temperatures que clarament s'accentuarà de cara a dimarts -també a causa del vent i la sensació de fred-, quan la situació d'inestabilitat pot anar a més. A final del dia de dimarts, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es podrien produir nevades extenses arreu del Pirineu, sobretot a partir de dimecres.