Movem demana la reducció de les taxes universitàries

El grup de l'oposició insta a l'Ajuntament que demane una reducció del 30% de les taxes dels estudis de grau, postgrau i màster

Redacció
14 de gener del 2019
Actualitzat a les 19:03h
El grup Movem Tortosa, encapçalat per Jordi Jordan.
El grup Movem Tortosa, encapçalat per Jordi Jordan. | Cedida
El grup municipal Movem ha demanat a l'Ajuntament de Tortosa que es posicione a favor de reclamar una reducció de les matrícules universitàries dels graus, postgraus i màsters.

Tal com afirmen els del grup de Jordi Jordan, l'any 2012 Artur Mas va augmentar les taxes un 69% i, segons diuen, "des de llavors fins ara no s'ha fet cap rebaixa", tot i haver-se aprovat una moció al Parlament el 2016 on s'instava a una reducció almenys del 30%. "Ens trobem en una realitat molt dura per a molts estudiants i famílies de la ciutat que tenen vertaderes dificultats per fer front a unes matrícules, que són de les més cares de l'Estat i d'Europa essent una competència exclusiva de la Generalitat", ha afirmat el portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan.

Jordan també ha volgut afegir que "cal tenir en compte que els estudis universitaris que hi ha al territori encara són pocs i la majoria de tortosins i tortosines els hi toca desplaçar-se en altres ciutats", fet que suposa una despesa extra per als estudiants i les seues famílies.

En esta línia, des de Movem també han recordat que en estos moments s'estan negociant els pressupostos de la Generalitat. Una ocasió que, segons afirmen, s'hauria d'aprofitar des dels Ajuntaments "per exigir canvis i partides per afavorir l'equitat i igualtat d'oportunitats per a tothom".  Tot i les vagues i protestes reclamant la reducció de les taxes, des de Movem Tortosa han afirmat que tot i fer 3 anys des que es va aprovar la demanda al parlament, a Tortosa encara no s'ha concretat mai cap solució per al problema. El líder de la formació progressista ha senyalat que "no pot ser que ERC i PdCat no escoltin el Parlament de Catalunya i facin cas omís allò que reclamava la societat".

D'altra banda, Movem Tortosa ha volgut recordar que fa uns mesos va proposar que l'Ajuntament creés un sistema de beques per ajudar els universitaris amb fons del consistori. Una proposta que ja es duu a terme en diversos municipis del voltant, com per exemple Amposta, però que a Tortosa va ser rebutjada pel PdCat i ERC.