UGT reclama la reobertura del Punt d'Atenció Continuada del CAP de Xerta

El Punt d’Atenció Continuada (PAC) del CAP de Xerta es va tancar amb horari nocturn, i s’obre només els dissabtes, diumenges i festius des de les 8h fins les 21h

El codi matemàtic pot arribar a ser més precís que el diagnòstic elaborat per un dermatòleg.
El codi matemàtic pot arribar a ser més precís que el diagnòstic elaborat per un dermatòleg. | Santford University
Redacció
14 de gener del 2019
Actualitzat a la 13:29h
Els delegats de la UGT de la Junta de Personal d’Atenció Primària de Terres de l’Ebre de l’Institut Català de la Salut(ICS), (sindicat majoritari) reinvindiquen Sindicat una vegada més la reobertura del punt d’atenció continuada del CAP de Xerta que atén les poblacions d’Aldover, Benifallet, Paüls, Xerta i dóna també atenció domiciliaria a les poblacions d’Alfara de Carles, Mas de Barberans i Reguers, en total uns 5000 habitants.

Des del sindicat denuncien que el Punt d’Atenció Continuada (PAC) del CAP de Xerta es va tancar amb horari nocturn, i s’obre només els dissabtes, diumenges i festius des de les  8h fins les 21h, per això demanen la seua reobertura amb tot l’horari complert.

“La reobertura en la seua totalitat del Punt d’Atenció Continuada de Xerta,  serà el garant de quan alguna persona es trobe en situació d’urgència  se’l  pugui atendre mitjançant un equip de salut molt més accessible,  donant  una resposta  més ràpida, efectiva i de proximitat davant d’ una  situació urgent. Garantint així els principis de igualtat, equitat, accessibilitat, efectivitat, qualitat i equilibri territorial”, manifesta el sindicat en una nota de premsa.

També demanen l’increment d’un equip  de l’ICS a l’atenció continuada d’Amposta i revertir l’equip de guardies presencials i no localitzables del CAP de Flix. A més, reivindiquen que “els Punts d’ Atenció Continuada es reubiquin al Centres d’Atenció Primària i no als hospitals comarcals d’Amposta i Mora”.