Detingut un camioner per circular per l’AP-7 al Baix Ebre amb una taxa d'alcohol 7 vegades superior a la permesa

El conductor va donar una taxa d’1.07 mg d’alcohol per litre d’aire expirat

Un agent dels Mossos d'Esquadra de la divisió de Trànsit.
Un agent dels Mossos d'Esquadra de la divisió de Trànsit. | Albert Segura
Redacció
13 de gener del 2019
Actualitzat a les 21:27h
Els Mossos van detindre este dissabte un home de 38 anys i de nacionalitat ucraïnesa com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària i conduir sota els efectes de l’alcohol.
Ahir, a quarts de set de la tarda, es van rebre diverses trucades el telèfon d’emergències 112 que informaven d’un camió tipus tràiler que circulava en ziga-zagues i amb els llums apagats per l’autopista AP-7, sentit València, a l’alçada de Vandellós.

Una patrulla va fer recerca per la zona i poc després va localitzar el camió circulant per l’AP-7, a l’alçada del municipi d’Aldea. Este circulava sense els llums d’encreuament, fent ziga-zagues a banda i banda de la calçada i a una velocitat molt reduïda, uns 10km/h aproximadament.

Després d’aturar el camió els agents van comprovar que el conductor presentava símptomes evidents de trobar-se sota l’efecte de les begudes alcohòliques. En fer-li la prova de detecció alcohòlica, va donar un resultat positiu d’1,07 mg/l d’aire expirat, set vegades superior a la taxa permesa legalment que és 0,15 mg/l.

Per estos motius, el conductor va quedar detingut. L’home ha passat este diumenge a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tortosa.