L’Ajuntament de Tortosa signa un acord amb la Generalitat per millorar el centre històric

L'objectiu és revertir la situació urbanística de diversos edificis i millorar les condicions de vida dels ciutadans

Redacció
03 de gener del 2019
Actualitzat a les 17:49h
L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, amb el conseller Damià Calvet.
L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, amb el conseller Damià Calvet. | Cedida
L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, han signat un acord per intentar millorar la situació dels habitatges del centre històric de la ciutat. El pacte entre el consistori i la Generalitat s’ha signat en una visita institucional que Calvet ha realitzat a Tortosa este dijous al matí. 

Durant la visita, el conseller ha conversat amb Roigé sobre la situació del barri històric de Tortosa, amb l’objectiu de poder implementar accions que ajuden a revertir la situació urbanística de diversos edificis. Segons ha apuntat el conseller Calvet, el primer pas el duran a terme durant este mes de gener, establint una reunió tècnica entre l'Agència Catalana d'Habitatge i els serveis tècnics municipals, que ha de servir per creuar dades i definir les accions a plantejar en els pròxims mesos. Una anàlisi que també tindrà com a base les Inspeccions Tècniques d'Edificis (ITE) que elabora Habitatge, i que defineix les condicions de conservació dels immobles.

Un cop establides les prioritats, Calvet ha assenyalat que el departament i l'Ajuntament continuaran els treballs amb accions que poden anar des de seguir potenciant la rehabilitació d'edificis, fins a l'adquisició d'altres immobles o l'enderrocament dels que no es puguen recuperar. Durant la trobada també s’ha parlat de l’enfortiment de les aportacions que fa el consistori per a la rehabilitació d'edificis,que s'han duplicat fins als 60.000 euros per al 2019.

Per la seua banda, Meritxell Roigé ha apuntat que el suport del departament de Territori i Sostenibilitat “permetrà continuar els treballs de millora que s'han dut a terme a la ciutat durant l'última dècada” en aplicació de la Llei de barris. En este sentit, Roigé ha citat l'aposta del govern municipal “per urbanitzar els carrers i places del centre històric, a més d'implantar equipaments” tant de l'Ajuntament com de la Generalitat.

Ensorrament de dos cases

El passat mes d'octubre, més de 20 veïns del nucli antic de Tortosa van haver de ser desallotjats preventivament de casa seua després que s'ensorressen dos cases abandonades. Una situació que il·lustrava les queixes dels veïns del barri que, des de fa temps, denuncien la mala situació dels edificis del centre històric.