En marxa la brigada comarcal que dona feina a 17 persones de la Ribera d’Ebre

Els beneficiaris del Pla d’Ocupació són majoritàriament aturats de llarga durada o beneficiaris de rendes mínimes

Els nous treballadors s'han incorporat avui, 28 de desembre, als seus llocs de treball.
Els nous treballadors s'han incorporat avui, 28 de desembre, als seus llocs de treball. | Cedida
Redacció
28 de desembre del 2018
Actualitzat a les 18:37h
Un nou Pla d’Ocupació per a veïns de la Ribera d’Ebre dona feina a 17 persones de la comarca. El programa Treball i Formació, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), s’ha posat en marxa este divendres 28 de desembre, i incorporarà als treballadors a formar part d’una brigada comarcal. L’ens riberenc ha rebut una subvenció de més de 250.000 euros.

La brigada comarcal s’encarregarà de realitzar funcions de manteniment i desbrossament de camins i de les tasques de millora d’espais públics a tots els municipis de la comarca. A més de la recuperació del patrimoni natural i ferroviari, en este cas a Móra la Nova. La majoria dels beneficiaris són persones aturades de llarga durada que no perceben cap prestació per desocupació o subsidi, o que són beneficiaris de rendes mínimes, o dones majors de 45 anys.

Dels 17 contractes, 12 són de sis mesos de durada, i els altres sis per a un any. Tots ells, a més de treballar reforçant les brigades municipals, també participaran en accions formatives de 60 hores, obligatòries i dins l’horari laboral, per facilitar-los eines que milloren la seua ocupabilitat. Este tipus de programes destaquen precisament per aspectes com este, i així ho ha volgut remarcar la presidenta del consell comarcal, Gemma Carim: “Quan un fa molt de temps que no treballa, l’autoestima baixa i se sent decaigut, així que ara teniu l’oportunitat d’agafar força i energia per mantenir-vos actius i donar-vos a conèixer com a treballadors, així que mostreu el millor de vosaltres mateixos”. La presidenta també ha afegit que la tasca dels treballadors serà de molta ajuda als municipis riberencs, ja que "els ajuntaments no poden contractar més gent i els nous treballadors faran obres i tasques necessàries als pobles", ha apuntat.

Dins del Pla d’Ocupació hi tenen cabuda diferents programes: 7 contractes de sis mesos i 4 d’un any, que beneficien a aturats de llarga durada majors de 45 anys que ja han esgotat tots els ajuts (PANP); 5 contractes de sis mesos per a persones que subsisteixen amb la Renda Garantida de Ciutadania (RGC); un de 12 mesos per a dones en situació d’atur (DONA); i una persona estarà contractada durant un any per realitzar les tasques de coordinació i suport tècnic a aquesta brigada comarcal (COOR).