El jutjat rebutja el contenciós contra l'acord de "sobirania fiscal" de Móra d'Ebre

La delegació del Govern espanyol a Catalunya havia interposat un recurs

Redacció
22 de gener del 2014
La jutgessa del Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona ha emès una interlocutòria per la qual decreta la "inadmissibilitat" del recurs contenciós administratiu interposat per la Delegació del Govern espanyol a Catalunya contra un acord plenari de l'Ajuntament de Móra d'Ebre, del 15 d'octubre de 2013, a través del qual el consistori manifestava la seua voluntat d'exercir la "sobirania fiscal" i d'ingressar alguns impostos a l'Agència Tributària de Catalunya.

Segons la resolució, l'acord municipal no constitueix cap acte administratiu perquè està mancat d'efecte pràctic i, a més, no s'ha pogut provar que l'Ajuntament haja deixat de complir amb les seues obligacions fiscals. La jutgessa considera que es tracta d'una qüestió política sense efectes jurídics i recorda que els tribunals no poden pronunciar-se sobre assumptes de naturalesa política, per la qual cosa resol com a inadmissible el recurs presentat per la Delegació del Govern.

L'Advocat de l'Estat disposa d'un termini de 15 dies per recórrer la interlocutòria del jutjat tarragoní davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).