El Museu del Ferrocarril de Móra la Nova retorna a l’Administració pública més del doble de l’invertit

Un estudi sobre l’impacte econòmic dels museus elaborat per ESADE ha situat els beneficis aportats pel Museu del Ferrocarril per sobre de la mitjana

L'estudi indica que el Museu retorna 2,52 euros per cada euro invertit per part de l'Administració pública.
L'estudi indica que el Museu retorna 2,52 euros per cada euro invertit per part de l'Administració pública. | Cedida
Redacció
17 de desembre del 2018
Actualitzat a les 17:49h
El Museu del Ferrocarril de Móra la Nova retorna 2,52 euros per cada euro d’inversió pública. Una xifra que el situaria per damunt de la mitjana dels museus del Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), que han generat 2,14 euros per cada euro d’inversió per part de l’Administració pública l’any 2017. Unes dades que provenen de l’Estudi de l’impacte econòmic dels museus del Sistema Territorial del mNACTEC, elaborat per ESADE - Grup de recerca en Gestió d’Empreses Turístiques (GRUGET), que ha analitzat 17 dels 26 museus del Sistema Territorial.

L’impacte econòmic generat pels museus correspon principalment a despeses com l’hostaleria, en un 49%; el transport, en un 42%; i el comerç, amb un 9%. Per altra banda, i segons l’informe, l’activitat generada pels museus del Sistema Territorial del mNACTEC el 2017 equival a 254 uns llocs de treball.

En xifres globals, l’import que l’Administració va dedicar l’any 2017 a les inversions i la despesa corrent dels 17 museus del Sistema Territorial del mNACTEC analitzats a l’estudi va ser de 6.236.782 euros, una inversió pública que ha generat en el territori un impacte econòmic de 13.368.000 euros.

26 museus per descobrir la industrialització a Catalunya

El Sistema Territorial del mNACTEC és una xarxa de 26 centres museístics i patrimonials que expliquen la industrialització a Catalunya mitjançant les seues col·leccions, les  exposicions i la museïtzació in situ de les diferents activitats productives que han existit.