Detingut a l'Hospitalet de l'Infant el presumpte gihadista buscat des de diumenge

L'home, de nacionalitat holandesa, l'han localitzat els Mossos a l'AP-7

Redacció
17 de desembre del 2018
Actualitzat a les 15:48h
Els Mossos d'Esquadra han identificat a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant a Khalid Makran, de nacionalitat holandesa i nascut el 1989, a qui es buscava des que este diumenge va ser vist a les tres de la tarda a Salou cridant "consignes islamistes" amb una "conducta imprevisible". Els agents han localitzat el sospitós fent virolles a l'àrea de servei de l'AP-7 i sense sabates, i se l'han endut a la comissaria de Cambrils, segons han explicat fonts de la investigació. 

El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha anunciat el matí d'este dilluns en declaracions a Antena3 que l'havien localitzat a l'AP-7. Ha afegit que no té antecedents de caràcter terrorista, però sí, "de tinència il·lícita d'armes i altres", fet que aconsellava "un seguiment, localització i veure l'abast de la conducta".

Des de la tarda de diumenge, quan es va enviar una nota interna a tots els agents, se'l buscava per un tema de seguretat ciutadana mentre s'investigaven les seues possibles vinculacions amb el gihadisme. El sospitós havia estat vist a Salou a les 3 de la tarda.

Grande-Marlaska ha indicat que diumenge esta persona presentava "una conducta una mica irregular, amb consignes islamistes en unes circumstàncies una mica estranyes, i també es va dirigir a una comissaria dels Mossos a Salou". 

El ministre ha aprofitat per destacar que "la cooperació de Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil" havia aconseguit trobar esta persona, cosa que "determina el nivell de professionalitat, cooperació i coordinació" i que "genera seguretat i confiança a la ciutadania", ha reblat.