VÍDEOS Els membres del CDR desconvoquen el tall a l'AP-7 a l'Ampolla després de 15 hores

A les set del matí han accedit a la via ràpida per interrompre el trànsit

Membres del CDR amb una foguera feta al tall de l'AP7 a l'altura de l'Ampolla.
Membres del CDR amb una foguera feta al tall de l'AP7 a l'altura de l'Ampolla. | ACN
Redacció
08 de desembre del 2018
Actualitzat a les 23:05h
ACTUALITZACIÓ, 8 de desembre, 22.45 hores | 

Fins a un quart d'onze de la nit ha durat el tall a l'AP-7 a l'Ampolla per part de membres dels CDR de les Terres de l'Ebre i del Camp de Tarragona. A les set d'este matí han accedit a la via ràpida per interrompre el trànsit en ambdós sentits. Després de votar en assemblea que el tall seria de forma indefinida i per tant, fer nit a la carretera, cap a les 20 h han parlat amb els Mossos d'Esquadra que abandonarien la zona a la mitjanit. Finalment, però, han marxat abans, 15 hores després de l'inici de la protesta.Durant el tall, els membres del CDR han rebut la solidaritat de la gent que ha agraït l'esforç que feien per treballar per la república. El seu agraïment ha arribat en forma d'ampolles d'aigua, termos amb cafè, menjar de tota mena des de magdalenes fins a entrepans d'embotits, bosses de patates i galetes, entre altres.ACTUALITZACIÓ, 8 de desembre, 20.00 hores | Un centenar de CDR continuen tallant l'AP-7 a l'Ampolla amb l'objectiu de passar-hi la nit

Un centenar de CDR continuen tallant l'AP-7 a l'alçada de l'Ampolla amb l'objectiu de passar-hi la nit. Així, han començat a desmuntar els guarda-rails de l'autopista este dissabte a la tarda per situar-los a la calçada per dificultar el pas de les furgonetes dels Mossos d'Esquadra. Els agents de la policia catalana mantenen el cordó a uns metres del punt on s'apleguen els manifestants. A l'assemblea que han celebrat esta tarda han alertat de la possibilitat que uns furgons de la Guàrdia Civil s'hi estaven desplaçant, però el Govern ha trucat a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, que ha donat garanties que no hi ha cap dotació de l'institut armat que s'hi estiga desplaçant ni tinga intenció de fer-ho, segons fonts de l'executiu català.

Per ara, els Mossos d'Esquadra no han fet cap acció per intentar desallotjar els concentrats a la calçada de l'autopista, que han començat el tall a les set del matí. Els manifestants també han encès una foguera i canten cançons reivindicatives i consignes com "ni un pas enrere" o "llibertat presos polític". Des de mitja tarda ja no queden vehicles aturats a l'autopista, atès que els desvien per la N-340. 

ACTUALITZACIÓ, 8 de desembre, 15:00 hores | Els CDR demanen col·laboració per mantenir i ampliar els talls

L'acció impulsada pels CDR de les Terres de l'Ebre i que manté tallada l'AP-7 a l'Ampolla en els dos sentits de la marxa des de les 7 del matí d'este 8 de desembre, es fa més forta a mesura que passen les hores i tot apunta que hi passaran la nit. El CDR Catalunya ha fet una crida a través de les xarxes socials per tal de sumar-se al tall "indefinit" i també per demanar aprovisionaments, com aigua, menjar, tendes de campanya sacs i mantes.
 
Els manifestants també fan una crida a què es repeteixin les protestes a altres punts de Catalunya perquè "l'espurna" iniciada a les Terres de l'Ebre es faça extensiva. L'acció es duu a terme per reclamar l'alliberament dels presos i per la implementació de la república. Durant la protesta s'han viscut moments de tensió entre un grup dels CDRS i els conductors aturats. Entre ells, un autobús de l'equip de futbol del Villareal que havia de jugar un partit benèfic pel càncer i que agents dels Mossos d'Esquadra han demanat al col·lectiu que deixessen avançar.
 
Ensurt amb un camió de mercaderies perilloses
 
Un camió de mercaderies perilloses s'ha saltat els controls dels Mossos d'Esquadra i ha circulat fins a pocs metres del punt on els membres dels CDR han tallat l'AP7 amb pneumàtics i branques d'arbres. De fet, els guarda-raïls situats a la calçada en sentit sud han impedit que el vehicle pesant seguís circulant i se saltes el tall. El camió ha quedat atrapat i els manifestants, ubicats a l'altre costat de la via, l'han fet recular. Segons fonts de la policia catalana, es tracta d'una infracció viària i han demanat al camioner que fes marxa enrere i circulés per una via alternativa.

Abans d'este incident, que no ha provocat ni danys ni ferits, s'han viscut moments de tensió entre els manifestants i els conductors aturats. Ambdós grups s'han escridassat i s'han fet retrets mentre uns i altres retiraven i posaven branques d'arbres per tal de delimitar amb una barrera l'àrea de protesta.

Davant d'això, els manifestants han criticat la inacció dels mossos davant estos moments crispació. "No han fet la seua faena, hem evacuat les situacions d'emergència com una dona embarassada o un home que havien d'operar al seu pare i hem obert camí a l'ambulància i els bombers", ha dit un dels membres de l'acció. "Ens han agredit i no han fet res, sembla que estiguen buscant que ens barallem entre nosaltres", ha afegit l'individu.

Paral·lelament, camioners i conductors aturats des de les set del matí han mostrat el seu rebuig a la protesta. Entre els vehicles hi havia un autobús del Villareal Club de Futbol on hi anaven una quarantena de xiquets d'entre 10 i 12 anys. L'equip havia de participar en un torneig per la Marató contra el càncer de TV3 i disputar un partit contra el Barça i l'Espanyol. Finalment, després de més de quatre hores d'espera, l'autocar ha girat i ha pogut circular. Malgrat això, els pares i mares d'este equip han mostrat reiteradament l'enuig contra la protesta dels CDRs.
 
Els CDRs no desconvoquen la protesta i reben provisions

Els manifestants han rebut provisions, botelles d'aigua i menjar, per passar les pròximes hores a l'autopista. Ara per ara, no tenen previst dissoldre la protesta. Així ho han decidit en una assemblea al migdia, en la qual han llençat un missatge perquè la mobilització s'amplie a altres indrets del territori. De fet, les cues quilomètriques de primera hora s'han reduït, ja que la majoria de vehicles aturats han pogut continuar la seua marxa per la nacional.