L'Estat invertirà 100.000 euros en reparar els danys del temporal a la costa d'Acanar

Està previst que les obres d'emergència es realitzen sobre el mes de febrer de l'any vinent

El temporal va afectar greument els penya-segats i esculleres de la costa canareva.
El temporal va afectar greument els penya-segats i esculleres de la costa canareva. | Cedida
Redacció
30 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:11h
El Ministeri per a la Transició Ecològica invertirà uns 100.000 euros en les actuacions d'emergència per sufragar els danys causats a les costes tarragonines pel temporal del passat mes d'octubre. L'episodi prolongat de pluges intenses i temporal marítim van causar l'erosió de fins a 200 metres lineals de penya segats entre Sol de Riu i la desembocadura del riu Sénia, al terme municipal d'Alcanar. La tempesta també va causar diversos danys a l'escullera de protecció, erosionant la base d'estes i dels mateixos penya- segats.

Per això l'Estat té previst efectuar una sèrie de millores, com l'excavació i protecció de l'escullera, per a garantir la seguretat dels usuaris davant nous possibles temporals. Està previst que l'actuació s'inicie sobre el mes de febrer.

Afectacions a Tarragona, València i Balears

L'Estat invertirà gairebé 2 milions d'euros en les obres d'emergència per a sufragar els danys ocasionats pel temporal del passat mes d'octubre. Concretament la inversió anirà destinada per a les costes de Tarragona, València i Castelló.

El temporal de pluges va coincidir, el passat mes d'octubre, amb un temporal marítim que van afectar bona part del litoral i les infraestructures de les províncies de Tarragona, València i Mallorca, pel que la direcció de Sostenibilitat de Costes i del Mar va autoritzar, el dia 6 de novembre, unes obres d'urgència per a reparar els danys efectuats.