Els Bombers realitzen 14 sortides, 10 a la Ràpita, pels danys provocats pel vent

Protecció Civil de la Generalitat ha procedit a desactivar l’Alerta del Pla Especial d'emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT)

Pi de grans dimensions caigut al Passeig Marítim de la Ràpita.
Pi de grans dimensions caigut al Passeig Marítim de la Ràpita. | Pep Pons
Redacció
27 de novembre del 2018
Actualitzat a les 12:48h
L’episodi de vent que entre ahir la tarda i esta matinada ha afectat les Terres de l’Ebre ha deixat imatges d’arbres arrencats i algunes destrosses en el mobiliari urbà, sobretot a la Ràpita.

Entre les 19:00 hores d’este dilluns i les 6 del matí d’este dimarts els Bombers de la Generalitat van realitzar 14 sortides en l’àmbit de les Terres de l’Ebre, 10 de les quals concentrades a Sant Carles de la Ràpita, on el vent va tombar arbres, alguns dels quals de força embergadura, com el pi que ha caigut i que ha barrat el pas de vianants al Passeig Marítim de la població o un altre arbre que va caure sobre els serveis públics de la parada de bus de l’Avinguda dels Esports. Aquí també el vent va arrencar la coberta del sostre d’una o una caseta metàl·lica que va estar a punt de caure a la via pública. A la carretera del Poble Nou del Delta, d'altra banda,  es van desplomar uns pals de telefonia. La via ha estat tallada una estona fins que s'han retirat.
 

Un altre dels arbres que va partir el vent a la Ràpita. Foto: Cedida

 

Unes senyores observen les destrosses pel vent al Passeig Marítim de la Ràpita. Foto: ACN / A. Ferràs


També s’han detectat incidències d’este tipus a l’Aldea. On el vent  va fer caure un xop centenari del camí del Xoperal que va interrompre la circulació durant unes hores, fins que els bombers van poder traure l’arbre de grans dimensions del camí . Segons informacions de la Guàrdia Municipal de  l’Aldea la ventada va provocar danys en 3 de trànsit, un pal de la línia telefònica , caiguda de rames de grans dimensions i de la tanca d’una finca i dos llums de nadal arrancades. A l’Ampolla també un arbre va caure al mig de la via pública.
 

Una tanca tombada pel vent a l'Aldea Foto: Cedida


 No obstant, el telèfon d’emergències CAT112 havia rebut fins les 6 hores del matí pocs avisos (12), concentrats a les comarques del terç sud i Ponent. Concretament al Montsià (5), al Baix Camp (3), al Garraf (2), al Baix Ebre (1) i al Segrià (1).
Algunes de les ratxes màximes de vent destacades han estat (km/h):El Perelló 109,4, Mas de Barberans 101,2 i Mont-roig 92,2 km/h.

Un cop passat l’episodi de vent, Protecció Civil de la Generalitat ha procedit a desactivar l’Alerta del Pla Especial d'emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) a partir de la nova previsió meteorològica del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). El  pla queda en fase de Prealerta per les previsions del SMC que el fort vent es pugui mantenir encara aquest matí restringit a les cotes altes de les comarques del Pirineu.