Arriba un fort temporal de vent a les Terres de l'Ebre

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT

Redacció
26 de novembre del 2018
Actualitzat a les 12:41h
L'episodi s'allargarà fins dimarts al migdia
L'episodi s'allargarà fins dimarts al migdia | Cristóbal Castro
Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT, d’acord amb les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya SMC i per les afectacions que se'n poden derivar. 
 
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya a partir d'este migdia entrarà un episodi de fortes ratxes de vent, de component nord i oest, que afectarà el terç sud de Catalunya, especialment a les comarques del Montsià, Baix Ebre i Baix Camp i que amb el pas de les hores afectarà a totes les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre i podrà arribar fins a les comarques del Baix Llobregat i el Garraf. Estes ratxes fortes de vent afectaran a més, totes les comarques del Pirineu i Prepirineu de Catalunya. L'episodi s'allargarà fins demà al migdia.
 
Per este motiu, Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior a partir del migdia i fins demà al migdia. També cal extremar la precaució en les activitats a l’aire lliure tant a l’entorn natural com a les zones urbanes properes a arbrat com ara parcs i jardins, per la possibilitat de caiguda de branques i arbres. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent.
 
A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguen a l'exterior (balcons, terrasses,...) i puguen ser desplaçats per l'aire, tenint especial cura amb els elements de decoració nadalenca. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre duren les ràfegues de vent. Al carrer també cal extremar la prudència prop dels elements de decoració i d’il·luminació nadalenca. En els moments de les ratxes més intenses cal protegir-se sobretot d’elements que semblen inestables i interrompre puntualment les activitats que suposen estar exposats a estos forts vents. Cal evitar situar-se a prop dels arbres ja que poden desprendre’s branques i causar danys.
 
Protecció Civil ha sol·licitat als ajuntaments on es preveuen les afectacions més importants que reforce es elements d'il·luminació nadalenca i altres elements del mobiliari urbà i els accessos a parcs i jardins i el control dels accessos al front litoral per evitar incidències greus.
 
Trobareu tots estos consells al web interior.gencat.cat/ventades