Núria Subirats encapçalarà la llista de la CUP la Ràpita a les municipals

La formació presenta en un acte obert al públic la seua candidatura i els 6 primers llocs de la llista

Subirats va ser durant anys la veu dels informatius a Ràdio Ràpita.
Subirats va ser durant anys la veu dels informatius a Ràdio Ràpita. | Cedida
Redacció
26 de novembre del 2018
Actualitzat el 25 de febrer del 2019 a la 13:10h
La filòloga i professora de secundària Núria Subirats encapçalarà la llista de la CUP per a les properes eleccions municipals a la Ràpita. L’Assemblea local de la CUP, forjada en els darrers mesos a la població del Montsià, va confirmar este dissabte en un acte obert a la ciutadania i que va comptar amb la participació de la diputada de la CUP-CC Natàlia Sànchez que presenten candidatura, “amb l’objectiu d’oferir al municipi una alternativa d’esquerres independentista amb vocació transformadora”.

En l’acte, es van donar a conèixer els noms de les cinc persones que seguiran en la llista després de Subirats: Josep Lluis Celades, en el número dos; Isabel Paulino, en el número tres; i Marc Duch, en el quatre. Núria Vidal i Joaquim Reverté ocuparan el cinquè i sisè lloc, respectivament. 

Subirats va destacar durant l’acte que “cal que els governants canvien el seu ordre de prioritats i treballen més pels interessos de la majoria social”, ja que, “massa sovint, amaguen i silencien les problemàtiques socials que tenim, la precarietat laboral, les agressions mediambientals, la pobresa o  les necessitats dels col·lectius més vulnerables, entre d’altres”.  La que va ser durant anys veu dels informatius de Ràdio Ràpita també va criticar “la política d’aparador i la cortina de màrqueting polític que està matant la política des de fa anys”, i va defensar “la necessitat d’una candidatura rupturista que faça desaparèixer la professionalització de la política i que trenque amb les portes giratòries, el clientelisme i les cadenes de favors”.  
 
Entre els objectius de la candidatura de la CUP la Ràpita hi ha el de “contribuir a generar alternatives econòmiques i socials que qüestionen i deslegitimitzen el poder establert; construir República des del municipalisme; democratitzar les institucions per retornar-les al poble” i, sobretot, “treballar per la Ràpita, a partir d’un programa fidel a l’ideari de la CUP, que aposta per un municipalisme feminista i de perspectiva LGTBIQ, per l’ecologia, per nous models productius, per la justícia social i per la transparència en l’exercici de la política”, entre d’altres.

Pel que fa a la seua organització interna la nova formació rapitenca va voler deixar clar que són un partit assembleari i, per tant, tot i que donessen a conèixer els noms de les persones que encapçalaran la candidatura, “això no implica que estes persones tinguen més poder de decisió sobre la resta de membres que integren l’assemblea”. Segons destacà el número 2 de la llista, Josep Lluís Celades, “per a nosaltres no hi ha ni lideratges ni jerarquies i és l’assemblea en conjunt qui pren les decisions i aprova les propostes”.