«Tremolors: històries de la batalla de l'Ebre»: una sèrie per rememorar una episodi clau de la Guerra Civil

Compta amb la participació d'historiadors, testimonis, mapes i grafismes per explicar com va evolucionar el front de guerra durant les 18 setmanes de batalla

Soldats republicans creuant el riu a Miravet.
Soldats republicans creuant el riu a Miravet. | Turisme Miravet
Redacció
21 de novembre del 2018
Actualitzat a les 20:47h

Cada dissabte i diumenge, a les 22h, els amants de la història tenen una cita a les televisions locals de la Xarxa. Tremolors: històries de la batalla de l'Ebre és una sèrie que rememora els 115 dies d'un conflicte clau per entendre la Guerra Civil. Arrenca este cap de setmana i, amb 18 capítols, repassarà l'episodi que va tenir lloc entre el 25 de juliol i el 16 de novembre de 1938 i que va costar la vida a més de 30.000 persones. Es tracta d'una batalla molt explicada "però de la qual encara no s'ha dit tot". 

La sèrie compta amb la participació d'historiadors, testimonis, mapes i grafismes per explicar com va evolucionar el front de guerra durant les 18 setmanes de batalla. Destaca entre altres la col·laboració d'experts com Josep Maria Solé i Sabaté, Josep Sànchez Cervelló, David Tormo, Queralt Solé, Francesc Xavier Hernàndez, Jordi Piqué, Roc Salvadó, Joan Maria Thomàs, Andreu Caralt o Ramon Arnabat. També avalen la sèrie el Memorial Democràtic a través del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre, COMEBE.

El primer capítol, que comença aquest dissabte 25, du per títol El preludi de la batalla i sintetitza l’episodi bèl·lic i les principals raons per entendre’l. El segon, se centra en el pas del riu Ebre la nit del 25 de juliol de 1938 per part de les tropes republicanes.
 

Soldats republicans creuant el riu a Miravet. Foto: Turisme Miravet