La Seguretat Social ajorna el pagament de quotes a empreses i autònoms afectats pels temporals d'octubre

Els sol·licitants amb danys soferts acreditats podran diferir l'ingrés de les quotes corresponents a sis mesos naturals consecutius

Camí tallat per la baixada del barranc de la Galera l'octubre passat a Masdenverge.
Camí tallat per la baixada del barranc de la Galera l'octubre passat a Masdenverge. | ACN / J. Marsal
Redacció
19 de novembre del 2018
Actualitzat el 20 de novembre a les 15:07h
La Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) ha autoritzat a diferir el pagament de les quotes a les empreses i els treballadors per compte propi o autònoms afectats per les pluges i desbordaments de torrents que es van produir entre el 18 i el 21 d'octubre a al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre i Castelló, entre d'altres províncies. 

Caldrà presentar una sol·licitud amb documentació acreditativa dels danys soferts o de la pèrdua d'activitat derivada abans de l'1 de desembre. Amb la resolució del TGSS, les empreses i autònoms podran diferir el termini reglamentari d'ingrés de les quotes de la Seguretat Social corresponents a sis mesos naturals consecutius.

L'ajornament començarà a computar en la liquidació del mes d'octubre passat, excepte en el cas dels treballadors inclosos en el Règim Especial dels Treballadors per Compte Propi o Autònoms, als quals els computarà en la liquidació corresponent al mes de novembre.

S'autoritza les empreses i els autònoms que ho sol·liciten a diferir el termini reglamentari d'ingrés de les quotes de la Seguretat Social per totes les contingències, així com pels seus conceptes de recaptació conjunta. 

Les sol·licituds s'han de presentar abans de l'1 de desembre. Caldrà acreditar els danys soferts amb documentació expedida pels ajuntaments, la subdelegació del govern espanyol, el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, o l'entitat estatal d'assegurances agràries (ENESA). Els titulars de les direccions provincials de la TGSS, resoldran cada petició. Si no s'utilitza el termini d'ingrés diferit, un cop autoritzat, no es tindrà dret a la devolució de les quotes ingressades. 

Arran de l'acord del Consell de Ministres, del 2 de novembre, sobre les províncies afectades pels aiguats que van ser declarades "zones afectades greument per una emergència de protecció civil", la resolució per l'ajornament de la TGSS es va publicar al BOE el 17 de novembre.