Seguixen convocades les marxes lentes de camions durant l'operació sortida del pont de la Puríssima

Els transportistes veuen insuficients els ajustos que ja s'han aplicat i exigeixen que es resolguen tots els problemes que suposa la restricció de pas

Una marxa lenta dels transportistes al seu pas per Tarragona, en una imatge d'arxiu
Una marxa lenta dels transportistes al seu pas per Tarragona, en una imatge d'arxiu | Jonathan Oca
Redacció
15 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:06h
El Servei Català de Trànsit (SCT) aplica des d'este dijous els ajustos acordats entre el Departament de Territori i les associacions de transportistes per als camions obligats a desviar-se de l'N-II, l'N-340 i l'N-240 cap a l'autopista. Tot i el pas endavant, la Federació Empresarial d'Auto-Transports de la Província de Tarragona (FEAT) no considera que sigue suficient i convoca una nova mobilització per al dia 5 de desembre per rebutjar les restriccions a la circulació de camions.

La federació recorda que Trànsit ha donat instruccions als Mossos d'Esquadra perquè els transportistes puguen accedir als llocs de càrrega i descàrrega pels accessos més pròxims en el sentit de la marxa, de manera que es resol un dels principals problemes que va suscitar la restricció però encara en queden molts de pendents. La FEAT detalla que per als accessos a les bases de les empreses i per efectuar descansos, per proveir-se de combustible o qualsevol mena d'avituallament en ruta, seguix en vigor el criteri que l'accés ha de ser el més pròxim a l'autopista sense tenir en compte el sentit de la marxa del camió, obligant per tant a continuar fent quilòmetres inútils. També cal eliminar l'obligació d'efectuar entrades i sortides no necessàries per poder ser bonificat, i adequar els accessos, rotondes i altres colls d'ampolla.

Des de la FEAT exigixen la gratuïtat per als trànsits obligats per autopista, i en el pitjor dels casos bonificació mínima del 75% com la que s'ha establert en la resta de territoris amb mesures similars.A més, demanen que es resolguen dos problemàtiques. Per una banda, que els transports especials puguen continuar amb la seua operativa actual i per l'altra, la insuficient capacitat de les àrees d'autopista per efectuar descansos.

El col·lectiu de transportistes apunten tots aquells detalls que perjudiquen el sector s'ha de tractar i resoldre en una taula negociadora entre totes les parts implicades. La FEAT anima a tots els transportistes a manifestar-se per fer "una oposició radical als intents de criminalitzar el transport per carretera per justificar tota classe de mesures restrictives o fiscals en perjudici dels transportistes".

On es faran les marxes lentes?

La protesta dels transportistes es faran a través de marxes lentes que arrencaran a les 17 h, el dia 5 de desembre, el dia de l'operació sortida del pont de la Constitució.

Les marxes lentes sortiran de diferents punts. A l'Ebre, està previst que arranquen de l'Aldea i es fase una marxa lenta fins a Alcanar. Un cop allà, canvi de sentit i es farà el mateix però en direcció a l'Aldea.

A Tarragona, sortiran els camions del carrer Sofre, aparcament al polígon Riu Clar i es dirigiran per l'A-27 fins a connectar amb la T-11 per llavors anar agafar l'A-7 i enfilar cap a Altafulla per entrar a l'AP-7 per l'accés 32. Després, en direcció sud, marxa lenta fins a arribar a Tarragona (sortida 33).

A la zona Bellvei, al Baix Penedès, els camions es dirigiran per l'N-340 fins al Vendrell, fins a la rotonda d'accés a la C-32 i AP-7). Faran un canvi de sentit per seguir per l'N-340 però en direcció nord, fins a l'Arboç. Un cop allà, faran un altre canvi de sentit per tornar cap a Bellvei per l'N-340.