Els Agents Rurals rescaten una tortuga babaua de 48 kg a Sant Carles de la Ràpita

Com és habitual, l’animal havia quedat atrapat a les xarxes de pesca d’una embarcació

L'exemplar rescatat la setmana passada.
L'exemplar rescatat la setmana passada. | Agents Rurals
Redacció
12 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:00h
La setmana passada els Agents Rurals van recollir a Sant Carles de la Ràpita un exemplar de tortuga babaua que havia quedat atrapada a les xarxes de pesca d’una embarcació. L’exemplar, de dimensions considerables, pesava 48 kg. Els agents van traslladar l’animal a la Fundació CRAM per a la seua rehabilitació abans de retornar-lo al mar.

A finals del mes d'octubre, els Agents Rurals també van salvar dos exemplars de tortugues babaues que van quedar atrapades en unes xarxes de pesca, també a Sant Carles de la Ràpita.

El nou protocol marca que les tortugues han de ser traslladades al CRAM, on s'instal·len els exemplars en unes cambres hiperbàriques i els veterinaris els fan un seguiment fins que poden ser retornades al mar. Este nou mètode d’actuació és duu a terme degut que anteriorment els exemplars que quedaven atrapats s'alliberaven directament al mar, però moltes d'estes tortugues apareixien mortes dies després a causa dels contrastos de pressió que havien viscut en ser extretes de molts metres de profunditat.