Els dos detinguts per amenaçar una mare de sostraure sa filla passaran divendres a disposició judicial

En l'escorcoll del seu cotxe es va localitzar una arma de foc | Una ciutadana de Tortosa va impedir que s'emportessen la xiqueta

Sofia Cabanes
08 de novembre del 2018
Actualitzat el 09 de novembre a les 7:51h
Detenció dels dos individus en una cruïlla propera a l'escola.
Detenció dels dos individus en una cruïlla propera a l'escola. | Cedida
Els dos homes detinguts este dijous a la Ràpita després d’un aldarull en què es van veure implicades una mare i la seua filla prop del Col·legi Carles III de la Ràpita passaran a disposició judicial este divendres.

Segons han confirmat els Mossos a l'aguaita.cat, se’ls imputen delictes de temptativa de detenció il·legal i tinença d’armes prohibides, ja que en el registre del cotxe es va localitzar una arma de foc.

Una veïna de Tortosa va impedir que s'emportessen la xiqueta

Els fets es van produir este dimecres al voltant de les 8:50 del matí en les immediacions de l’escola, en un pas de peatons i a ulls de desenes de testimonis que es dirigien cap al centre.
Dos individus es van dirigir cap a una mare que duia sa filla a l’escola i l’haurien coaccionat, amenaçant-la d’emportar-se la xiqueta. De fet, van estar a punt d'aconseguir-ho. Però la investigació dels fets ha pogut corroborar que l'actuació provindencial d'una ciutadana de Tortosa que passava per allà va impedir, estirant la xiqueta, que se l'enduguessen amb el cotxe. 

Immediatament es va formar un aldarull davant de veïns que passaven per allà i els agents de la Policia Urbana, que cada matí regulen els trànsit davant del Col·legi Carles III van ser  alertats dels fets. Tot i que els dos homes van intentar donar-se a la fuga amb un turisme, després d’una breu persecució van poder ser interceptats i posteriorment detinguts en una cruïlla propera.  En l’escorcoll posterior del cotxe es va localitzar una arma de foc.

Els dos homes són de nacionalitat espanyola i romanesa i s’havien desplaçat des de la província de Castelló. Les primeres hipitesis no descarterien un ajust de comptes entre coneguts, tot i que s’haurà de determinar el grau de relació entre agressors i les víctimes o el seu entorn. Les hipòtesis descartarien d'entrada conflictes familiars.

Els dos homes, que es troben en dependències policials, passaran a disposició del Jutjat de Guàrdia d'Amposta este divendres.