Oberta la inscripció per al Certamen Internacional de Bandes de Música de la Sénia

El concurs se celebrarà al mes d'abril i repartirà premis de fins a 6.000 euros

Els guanyadors de l'any passat, els alacantins de l'Agrupació Artístico Musical El Treball de Xixona.
Els guanyadors de l'any passat, els alacantins de l'Agrupació Artístico Musical El Treball de Xixona. | Cedida
Redacció
07 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:16h
L'Agrupació Musical Senienca ha obert el termini per participar en la tretzena edició del Certamen Internacional de Bandes de Música 'Vila de la Sénia', que se celebrarà a la Casa de Cultura de la Sénia els dies 13 i 14 d'abril del 2019. El termini per inscriure's acaba el dia 30 de novembre.

El concurs, únic a Catalunya, està obert a bandes no professionals d'un màxim de 100 músics, formades per instruments de vent i percussió. Els components de les bandes poden optar a premis que oscil·len entre els 4.000 i els 6.000 euros, a més de trofeus i diplomes. La competició contempla dos seccions, on en ambdós casos pot haver-hi un màxim de 6 intèrprets de fora de la banda i un total de 7 instruments de corda.

Totes les bandes concursants hauran d'interpretar un pasdoble o marxa de presentació, que serà no puntuable i fora de concurs. En segon lloc, els músics que opten per participar a la primera secció interpretaran l'obra obligada del Certamen, que serà "Music for Prague" de Karel Husa o "Heree Sketches for wind ensemble" de Luis Serrano Alarcon, per a la segona secció. Finalment les formacions participants hauran d'interpretar una obra de lliure elecció, preferiblement original de la banda, amb una durada recomanada d'uns 15 minuts. ​

El jurat estarà format per tres professionals vinculats al món de les Bandes de Música, tant locals com mundials. 

Els guanyadors de l'any passat van ser l'Agrupació Artístico Musical El Treball de Xixona, d'Alacant, en un certamen on van participar un total de tres agrupacions, provinents de Granada i Portugal. L'organització del certamen atorga una ajuda de desplaçament a les bandes que vulguen participar, depenent de la distància des d'on s'han de desplaçar.