Aconsegueixen per primer cop la «reproducció assistida» en peixos

La biotecnologia permetrà reproduir estos animals independentment de l'època de l'any

Les instal·lacions de l'IRTA, a Sant Carles de la Ràpita.
Les instal·lacions de l'IRTA, a Sant Carles de la Ràpita. | IRTA
Redacció
06 de novembre del 2018
Actualitzat a les 16:41h
Els investigadors de l'IRTA i de l'empresa Rara Avis S.L. han aconseguit el desenvolupament complet d'ous i esperma de peix, i la posterior fertilització d'estos. És el primer cop que este procés, semblant a la reproducció assistida humana, es desenvolupa en peixos.

"Aquest és un desenvolupament molt prometedor que demostra el potencial d'aquestes tècniques biotecnològiques, però tenim molta feina al davant per millorar els protocols i produir grans quantitats d'ous fèrtils", ha apuntat l'investigador de l'IRTA, Neil Duncan.

El descobriment permetrà controlar la reproducció en peixos en estadis d'immaduresa fins a la producció d'ous i espermatozoides. Això significa que es podrà reproduir qualsevol espècie independentment de l'època de l'any.

Els treballs es van dur a terme pels científics Sandra Romero, Neil Duncan i Ignacio Giménez i van tractar mascles i femelles de llisa amb gonadotropines sintètiques produïdes per Rara Avis. L'estudi es va basar, en part, en el treball de Hanna Rosenfeld (Israel) en un projecte conjunt amb l'IRTA.