La CUP Tortosa demana dignificar el nucli antic i rehabilitar els pisos buits

L’organització apunta que l’esfondrament que es va produir la setmana passada al carrer Moncada no és un fet aïllat

Tècnics municipals i veïns observen les destrosses al carrer Montcada.
Tècnics municipals i veïns observen les destrosses al carrer Montcada. | ACN / J. Marsal
Redacció
18 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 17:32h
La CUP- Alternativa ecologista de Tortosa ha assenyalat que l’esfondrament de la casa de quatre plantes que es va produir el passat 14 d’octubre al carrer Montcada de Tortosa no es pot considerar un cas aïllat o un accident. Tot i això, també han assenyalat que podria servir per abordar “un dels problemes més greus que té Tortosa”, referint-se al nucli antic.

Han posat com a exemple la casa de Felip Pedrell i diversos barris del municipi, com el de santa Clara o el barri del Castell, i han afirmat que hi ha experts que n’han assenyalat el perill de caiguda. Els cupaires es queixen que “massa vegades s’apuntalen com a solució d’emergència i temporal, però acaben esdevenint permanents”.

Davant d'este problema, l’organització considera que l’esfondrament hauria de servir “per alguna cosa més que la crítica política o les justificacions del govern municipal”, com plantejar la rehabilitació del nucli antic com una de les prioritats màximes de la ciutat i destinar-hi els recursos que necessita.

Més enllà de rehabilitar,  pintar façanes i comprar algun pis, la CUP demana una política interdisciplinària que contemple diverses opcions, però totes amb un denominador comú: rehabilitar els pisos buits i dignificar el nucli antic per millorar la situació dels veïns i veïnes que hi viuen.