Les Terres de l’Ebre commemoren el Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardiorespiratòria

Cinc municipis de les Terres de l’Ebre acullen diverses les activitats programades per demà, dia 16 d'octubre

Les directores territorials de Salut i Ensenyament i la representant territorial de l’Esport, durant la presentació del Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardiorespiratòria.
Les directores territorials de Salut i Ensenyament i la representant territorial de l’Esport, durant la presentació del Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardiorespiratòria. | Cedida
Redacció
15 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 20:39h
Les Terres de l’Ebre s’apropen cada cop més a la meta de ser un territori cardioprotegit. Des de fa un any, el Departament de Salut treballa en este àmbit, organitzant diverses activitats i formacions al territori.

L’objectiu d’este programa, que enguany celebra la segona edició, és “aprendre a salvar vides, amb la formació dels professionals dels diversos departaments, augmentant la difusió a les escoles, elaborar i difondre unes bones pràctiques, fomentar els hàbits saludables i una xarxa de desfibril·ladors a la via pública i connexió al sistema d’emergències mèdiques, per donar respostes més ràpides” ha explicat la directora territorial de Salut, Mar Lleixà.

Les activitats de conscienciació de l’aturada cardiorespiratòria es portaran a terme demà, dia 16 d’octubre, simultàniament a les quatre capitals de comarca de les Terres de l’Ebre: Tortosa, Amposta, Móra d’Ebre i Gandesa. A més, es sumarà el municipi de l’Ampolla, amb motiu del conveni de col·laboració amb l’Associació Esportiva ‘Jordi Pitarque’. Els espais que acolliran les activitats seran la plaça Espanya, al costat de l’Ajuntament de Tortosa; a la plaça de l’Ajuntament d’Amposta; al Passeig del Pont de Móra d’Ebre; l’Escola Puig i Cavaller de Gandesa i la plaça Manel Ferré de l’Ampolla.

Les diferents activitats són de les 10 del matí fins a les 12 hores, on participaran més de 500 alumnes de 3r i 4t de primària dels centres educatius de cada municipi, a més a més de l’alumnat de 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, que són els encarregats d’impartir els tallers. Si més no, també hi ha centres escolars d’altres municipis que durant la setmana faran activitats de conscienciació i formació. A partir de les 12.30 hores, les activitats programades estaran obertes també a tota la ciutadania.

La directora d’Ensenyament, Montserrat Perelló, ha afirmat que “a les Terres de l’Ebre, els professionals d’Ensenyament amb el Consell Català de Ressuscitació van crear el curs 2005-06,  grups de treball de docents davant la problemàtica de les aturades cardiorespitòries. Va ser a partir del 2015 que es va implementar a tot el país i es va incloure en els continguts curriculars”.

L’Associació Esportiva Jordi Pitarque, en col·laboració amb el Projecte ‘Terres de l’Ebre, territori cardiosaludable i amb accés públic a la desfibril·lació’, també finança 5 cursos acreditats de formació en suport vital bàsic (SVB) i DEA amb capacitat per a 8 alumnes cadascun. Són cursos que s’ofereixen a les quatre comarques ebrenques i a l’Ampolla, i als quals es pot accedir amb les bases que trobaran als Consells Esportius de cada comarca, tenint en compte que com a requisit es demana ser voluntari dels World Sports Games 2019, que se celebraran a les Terres de l’Ebre del 2 al 7 de juliol de l’any que ve.