Apareix morta una de les vaques de l'Illa dels bous Vinallop

El col·lectiu animalista critica la lentitud de l'Admnistració en la posada en marxa de solucions

Cadàver de l'animal.
Cadàver de l'animal. | Bous de l'illa de Vinallop.Protegim-los
Redacció
11 d'octubre del 2018
Actualitzat a la 13:22h
El col·lectiu animalista «Bous de l'illa de Vinallop.Protegim-los» ha denunciat la troballa del cadàver d’una de les vaques que habitava en el ramat de l’Illa dels bous de Vinallop.

Segons exposen en una nota informativa, membres del grup van localitzar este passat 9 d’octubre el cos de l’animal. Es tracta d’una vaca “que no aparentava ser vella” i que ja havien trobat a faltar des d’aproximadament l’agost passat en les diverses entrades a l’illa per dur-hi menjar. Se la van trobar trobar “com si s'hagués quedat adormida, ajocada entre canyes i tamarius”.

El col·lectiu animalista havia batejat la vaca amb el nom de Thais i asseguren que era fàcil de reconèixer per una franja blanca entre les banyes.

El col·lectiu critica que la vaca haja mort “just quan se suposava que, des de l'administració (Departament de Territori i Sostenibilitat) havien de començar a ajudar estos animals”.
El col·lectiu recorda que l’Administració va anunciar que actuaria per verificar l’estat de salut dels animals i duria a terme un contracte menor, encarregat des del Departament de Medi Ambient, per a tal una empresa del territori s'encarregués de dur menjar al ramat i també s’estudiaria l’esterelització dels mascles, sobretot, després de constatar el naixement de vedells.

“Tenint en compte la fragilitat de la salut d'estos animals, no és cap bestiesa pensar que esta vaca a mort per la lentitud de l'administració i per les males pràctiques dins l'illa de gent que es fa dir voluntaris taurins”, lamenten.

Al mateix temps, el col·lectiu animalista demana celeritat  en la posada en marxa de les propostes acceptades per l’administració i que retirin l’animal mort de l’illa per evitar provocar problemes al ramat.  
 

La vaca trobada morta era fàcilment reconeixible per una taca blanca entre les banyes. Foto: Bous de l'illa de Vinallop.Protegim-los