Móra la Nova bonificarà l’impost sobre construccions

El consistori també va ratificar una modificació en la taxa de residus

Façana de l'Ajuntament de Móra la Nova, en una imatge d'arxiu.
Façana de l'Ajuntament de Móra la Nova, en una imatge d'arxiu. | S. Berbís
Redacció
01 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 23:18h
L’Ajuntament de Móra la Nova va aprovar en el ple del passat dia 27 de setembre, bonificar en un 95% l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres en les llicències que tinguin com a objectiu la reparació, arranjament o renovació de teulades, així com la reparació o arranjament de façanes principals dels edificis.

L’objectiu d'aquestes ajudes és facilitar la rehabilitació dels habitatges de la vila que ho requereixen. Els ajuts seran efectius a partir del 2019 i en quedaran excloses de la bonificació les actuacions d’obra nova.

D’altra banda, també es va modificar la Taxa per la recollida, tractament i eliminació de residus sòlids urbans. Es van excloure de la taxa per a l’any 2019 la recollida dels residus comercials i industrials assimilables a municipals. Aquest servei passa a ser de recepció voluntària, regulant-se com a preu públic la prestació patrimonial a pagar pels beneficiaris del mateix, quan sigui l’Ajuntament el prestador d’aquest servei.

Una modificació que pretén ajustar el preu de la recollida i tractament a la quantitat de residus generats a sectors com el comerç i la indústria. Així, aquell petit comerç que pràcticament no genera residus o genera només fracció paper, al final acabi pagant menys. La determinació del preu públic per al comerç i la indústria també es farà efectiu al llarg del 2019.