L’Ajuntament de la Ràpita farà un reconeixement al poble i inaugurarà un monòlit a la plaça 1 d’octubre

L’acte institucional, coincidint amb el primer aniversari del referèndum, començarà a les 20 hores

Es col·locarà un monòlit a la plaça 1 d’octubre de la Ràpita
Es col·locarà un monòlit a la plaça 1 d’octubre de la Ràpita | Sofia Cabanes
Redacció
27 de setembre del 2018
Actualitzat a les 18:09h
L’Ajuntament de la Ràpita durà a terme un acte institucional de reconeixement al poble rapitenc el proper dilluns, coincidint amb el primer aniversari de l’1 d’octubre. En este acte s’inaugurarà un monòlit a la plaça 1 d’octubre, la mateixa on hi va haver la càrrega policial, per commemorar aquells fets.

En la memòria de tots els rapitencs seguixen gravades les escenes del que va succeir davant el pavelló firal, on ara fa un any hi havia preparades les urnes per a les votacions del referèndum sobre la independència de Catalunya. Un acte massiu des de primera hora del dia, cívic i pacífic, que va ser estroncat per la càrrega policial amb la intenció d’impedir el vot i confiscar les urnes.

El reconeixement a la defensa del poble de la Ràpita per exercir el seu dret, tot i les dificultats, amb una vuitantena de persones ferides, serà l’eix de l’acte institucional organitzat per l’Ajuntament de la Ràpita a la plaça 1 d’octubre, com se li anomena per acord de la junta de portaveus, on s’inaugurarà un monòlit que recordarà els fets en aquest primer aniversari.

“Este acte institucional, durant el qual s’inaugurarà un monòlit que posarà nom d’1 d’octubre a la plaça, tal com es va acordar administrativament per acord de la junta de portaveus, té com a principal objectiu fer un reconeixement al poble de la Ràpita, per l’actitud, el convenciment, la fermesa i la demostració d’orgull de poble i de país que va fer per defensar els drets i les llibertats aquell dia d’ara fa un any”, ha afirmat Josep Caparrós, alcalde de la Ràpita. Està previst que l’acte institucional comenci a les 20 de la tarda.